Справу про держраду загиблого Стремоусова слухатимуть у суді в Одесі

Справу про держраду загиблого Стремоусова слухатимуть у суді в Одесі

Справу про держраду загиблого Стремоусова слухатимуть у суді в Одесі
. Кирило Стремоусов. Фото: пропагандистський канал

У Малиновському районному суді Одеси слухатимуть справу колаборанта та "голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області" Кирила Стремоусова, який загинув у листопаді. Про це стало відомо з Ухвали Верховного Суду України.

Стремоусова звинувачують у державній зраді в умовах воєнного стану та добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Матеріали кримінального провадження за обвинуваченням Стремоусова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 111Державна зрада та державна зрада в умовах воєнного стану, ч. 5 ст. 111-1 Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території,Кримінального кодексу України, перенаправили із Центрального районного суду м. Миколаєва до Малиновського районного суду м. Одеси для його розгляду.

У рішенні суду зазначили, що “учасники судового провадження не з'явилися у судове засідання, що не перешкоджає його розгляду. Заперечень та клопотань про відкладення дати розгляду подання не надійшло”.

Що відомо

Кирило Стремоусов до вторгнення мав проросійську позицію — організовував "Русские пробежки" у Херсоні.Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Стремоусов очолив “Комітет спасіння “За мир і порядок”, згодом став “заступником голови ВЦА Херсонської області”.

Коли у Херсоні з'явились листівки з винагородою за його голову, Стремоусов втік до Росії. Згодом повернувся до Херсона і залишався там до так званої “евакуації адміністрації Херсонщини” на лівобережжя Херсонщини до Генічеська.

Про його загибель стало відомо у листопаді.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок