Юні каратисти змагались у Сумах за зимовий кубок клубу "Прогрес"

Юні каратисти змагались у Сумах за зимовий кубок клубу "Прогрес"

Юні каратисти змагались у Сумах за зимовий кубок клубу "Прогрес"
. Суспільне Суми

12 лютого у Сумах змагались юні каратисти. Спортсмени з Сум та Сумської області, Харкова та Полтави змагались за зимовий кубок клубу "Прогрес".

"Це наш традиційний відкритий клубний турнір. Другий рік поспіль він уже проводиться як регіональний турнір із запрошенням Харківської та Полтавської областей", - розповів голова клубу "Прогрес" Ігор Угніч.

Юнаки та дівчата від 6 до 15 років розіграли 52 комплекти медалей. "Це перший старт у 2023 році. Так би мовити – виходимо на новий рік, перші змагання. Плюс змагання для встряски дітей перед більш потужними змаганнями", - сказав тренер клубу "Самурай" Ігор Кучер.

Юні каратисти змагались у Сумах за "Зимовий кубок клубу "Прогрес"
Суспільне Суми

Голова Центру активного розвитку "ДОДЗЬО" Олег Лата розповів, що налаштовує дітей закріпити той досвід, який вони вже отримали на клубних змаганнях. "І ті новачки, які ще не були на такого рівня змаганнях, отримати досвід як таке, можна сказати, агресивне тренування. Деякі з них взагалі таких спортсменів високого рівня не бачили. А тут і Харків, і Суми, і Полтава. Є і сльози, і радість. Все є. Але і медалі є", - сказав тренер.

Ілля Сахно, тренер клубу "Вадо Кай" сказав, що ці змагання є великим досвідом для його спортсменів. "Щоб діти заохочували себе продовжувати займатися цим видом спорту для того, щоб вини підтримували себе здоровими", - сказав тренер.

Тренер з Харкова Сергій Обухов розповів. чому привіз команду на чемпіонат: "Приїхали сюди, щоб позмагатися, перевірити свій рівень, зрозуміти, яку роботу нам виконувати далі, які помилки і позитивні сторони".

Юні каратисти змагались у Сумах за "Зимовий кубок клубу "Прогрес"
Суспільне Суми

"Ми привезли всього лише десять спортсменів. Це для нас обкаточний турнір. Наші спортсмени новачки, змагаються з такими ж новачками для того, щоб продемонструвати свій рівень майстерності і довести, що Полтава теж може завойовувати свої місця", - сказав тренер з Полтави Влад Канівець.

Перше командне місце посіли вихованці клубу "Прогрес" які здобули 24 "золотих", 16 "срібних" та 30 "бронзових" медалей. З 12 "золотими", 13 "срібними" і 17 "бронзовими" медалями на другому місці завершили турнір каратисти сумського клубу "Вадо Кай". "Самурай" з Глухова та Шостки фінішував на третьому місці (п’ять "золотих", 7 "срібних", 11 "бронзових" нагород).

Читайте також

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок