Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу"

Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу"

Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу"
. Суспільне Суми

Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу". Це результат формування штурмових бригад упродовж першого тижня. Такі цифри під час брифінгу озвучили представники Нацполіції, Нацгвардії та Державної прикордонної служби у Сумському Центрі надання адмінпослуг. Добровольці, які мають відповідну підготовку, вже увійшли до складу обраних ними бойових підрозділів.

22-річний сумчанин Олександр Радько працював офіціантом, при цьому, розповідає мріяв про службу в поліції. Нині він прийшов до Центру надання адміністративних послуг, щоби подати заявку до "Гвардії наступу". "З дитинства мріяв стати поліцейським. З’явилася така нагода. Вирішив спробувати свої сили й подав анкету. Зараз така ситуація в країні, вирішив, що от потрібно зараз", — розповідає хлопець.

До цієї бригади подає заявку й сумчанин Артем Капинус, говорить: "Прийшов записуватися в бригаду "Лють", бо вважаю, що це є обов’язок кожного громадянина, який вмотивований у такій ситуації. Я раніше працював у системі МВС і маю досвід у правоохоронних органах. Багато моїх колег уже в цій бригаді".

Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу"
Суспільне Суми

Андрій Сапєгін вирішив долучитися до прикордонників. Чоловік обрав штурмову бригаду з назвою "Сталевий кордон". Розповідає: "Ситуація така, що треба. Сподобалися умови та будуть повністю комплектувати одягом, зброєю та будуть грошові виплати".

За словами заступника начальника відділу комплектування 5-го прикордонного загону Сергія Махонька, протягом першого тижня подання заяв до "Гвардії наступу" звертаються як люди із досвідом, так і без нього: "З тих анкет, які подали, люди визначаються з обраним різновидом військової служби: або це військова служба під час мобілізації на особливий період, або це військова служба за контрактом".

На охочих вступити до однієї з восьми новостворених штурмових бригад, чекає низка перевірок як фізичного, так і психологічного здоров’я.

Понад 300 мешканців Сумщини виявили бажання долучитися до лав "Гвардії наступу"
Суспільне Суми

"Комісія, тестування, фізпідготовка, медкомісія, співбесіда, психологічні тестування – це все, а наша справа — заповнити анкету і якщо кандидат справді бажає", — пояснює інспекторка сектору кадрового забезпечення Сумського районного управління поліції Марина Хурсенко.

За словами очільника обласного управління Нацполіції Сергія Чижа, на базі їхньої структури формується бригада "Лють". У неї має увійти майже 4300 воїнів. "До ЦНАПів звернулося 153 добровольці, вже 14 із них подали відповідні заявки і заповнили анкети. Крім цього, до бригади "Лють" також вступають і чинні працівники поліції. 36 працівників поліції Сумщини подали добровільно заявки. Також 93 цивільні людини Сумщини подали заявки", — зазначив чоловік.

Остаточних термінів подання заявок до штурмових бригад поки не озвучують. За словами виконувача обов’язків голови Сумської обласної військової адміністрації Тараса Савченка, на це охочі мають кілька тижнів: "Ми не говоримо про місяці, ми говоримо про тижні. Все буде залежати від потоку охочих, комплектування штату, який виділений, від поточної ситуації, врешті-решт, оперативної та на фронті. Тобто Генштаб Міноборони постійно все моніторить і буде визначати, де продовжувати, в який момент чи призупиняти цю компанію".

Записатись до штурмових бригад можна у центрах надання адмінпослуг у Сумах, Білопіллі, Шостці, Конотопі, Ромнах та Охтирці.

Що відомо

  • Окрім "Гвардії наступу", на базі обласного центру комплектування створюють окремий стрілецький батальйон.
  • Обрати, до якої бригади долучитися, можна на сайті “Гвардія наступу”, також там розміщена анкета для вступу.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок