У Вінниці обговорили проєкт реконструкції площі Перемоги та Будинку офіцерів

У Вінниці обговорили проєкт реконструкції площі Перемоги та Будинку офіцерів

У Вінниці обговорили проєкт реконструкції площі Перемоги та Будинку офіцерів
. Площа Перемоги у Вінниці після ракетного обстрілу 14 липня. Фото: Суспільне Вінниця

"Місце тиші", Будинок офіцерів без концертної зали, памʼятний знак загиблим від ракетного обстрілу — такі пропозиції 9 лютого внесли у проєкт реконструкції площі Перемоги та Будинку офіцерів у Вінниці.

Громадське обговорення тривало з 6 січня. 9 лютого рекомендації схвали остаточно. Засідання проходило у молодіжному центрі "Квадрат". За підрахунками Суспільного, прийшли 20 містян. Серед присутніх були й представники родин загиблих від ракетного удару по Вінниці 14 липня.

Проєкт із реконструкції площі Перемоги та реставрації Будинку офіцерів і "Ювілейного" замовив міський департамент архітектури та містобудування. За словами фахівця департаменту Юрія Самойленка, над оновленням площі працюють із 2019-року. Після ракетного обстрілу середмістя Вінниці, 14 липня, у проєкт змушені були внести зміни.

Проєктанти, зокрема, пропонують простір між Будинком офіцерів та "Ювілейним" обʼєднати в площу-коло. Тож проїзд на вулицю Винниченка закриють. У центрі площі — "зелена зона". Зруйновані частини Будинку офіцерів буде знесено. Їх відбудують у чинних межах, але з виїздами і вʼїздами у підземний паркінг. Житлової забудови планом не передбачено.

Що відомо

14 липня 2022 трьома російськими "Калібрами" було завдано удар по середмістю Вінниці. Дві ракети влучили у Будинок офіцерів. Третя — у парковку поруч. За офіційними даними Вінницької військової адміністрації, внаслідок влучання ракет загинуло 27 людей, з них — три дитини.

Читайте також

  • "Спогади дитинства": на Вінниччині жінка реставрує старі хати
  • У військовій частині на Вінниччині встановили мультимедійний екран з фотографіями полеглих гвардійців
На початок