Вінницька обласна бібліотека збирає книги для Чорнобаївки

Вінницька обласна бібліотека збирає книги для Чорнобаївки

Україномовну літературу для книгозбірень Чорнобаївки Херсонської області збирають у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Валентина Отамановського. Про це Суспільному розповіла директорка закладу Лариса Сеник.

До бібліотеки, каже, звернулася начальниця управління культури, туризму, молоді та спорту Чорнобаївської територіальної громади Віра Антонова. Жінка два місяці проживає у Вінниці як переселенка, користується послугами вінницької бібліотеки.

"Запитала, чи є можливість допомогти їхнім школам і бібліотекам, бо ситуація дуже складна, все розгромлено, знищені і бібліотеки, і школи. Але у школах потроху відновлюється навчання. Томи ми з нею визначилися, що оголосимо акцію і вирішили запровадити таку ініціативу", — каже Лариса Сеник.

Літературу збирають різну: і для дітей, і для дорослих читачів. Вінничани можуть приносити і переклади іноземних авторів, й українську літературу — усе на різну тематику. Попри те, що акцію приурочили до дня дарування книг, 14 лютого, все ж вона довгострокова, каже Лариса Сеник.

Також з 2015 вінницька книгозбірня доєднується до всеукраїнської акція “Бібліотека українського воїна” .

"Ми постійно збираємо книги для військових часин, для бібліотек військових частин і відправляємо літературу на військові позиції. Нещодавно партію книг відправили з волонтерами для 128 бригади ТрО ЗСУ, яка нині на кордоні з Білоруссю. Вони попросили, щоб ми зібрали книг для них".

Читайте також

  • Облаштував у ліцеї компʼютерні класи та провів Wi-Fi: як на Вінниччині переселенець допомагає громаді
  • У Вінниці влаштували благодійний мюзикл
На початок