Уряд виділив Одеській ОВА 30 млн на закупівлю дизелю для генераторів

Уряд виділив Одеській ОВА 30 млн на закупівлю дизелю для генераторів

Уряд виділив Одеській ОВА 30 млн на закупівлю дизелю для генераторів
. Генератор, який передали Одесі. Фото: ДТЕК Одеські електромережі

Уряд виділив 30 млн грн Одеській ОВА на закупівлю дизелю для генераторів, повідомив 7 лютого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Це дозволить тримати в робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів на пошкодженій підстанції.

"Станом на зараз в Одесі вдалося частково розв’язати ситуацію з електропостачанням. Критична інфраструктура заживлена. У людей є тепло і вода. Ремонтні роботи тривають 24 на 7. Завдяки цьому принаймні 4-5 годин на день у людей має бути світло. Робимо все можливе, аби покращити ситуацію", — написав Шмигаль.

Що відомо

Вранці 4 лютого в Одеському районі трапилась аварія на одному з об'єктів енергетичної інфраструктури. Пізніше в "Укренерго" повідомили, що внаслідок аварії без світла залишилась Одеса та Одеський район. З ладу вийшло обладнання, яке неодноразово зазнавало ракетних атак російської армії.

Станом на ранок 7 лютого 58% абонентів Одеси та Одеського району залишалися знеструмленими після ракетного удару 26 січня та подальших аварій на об'єктах інфраструктури.

20 лютого Одеська область може провести добу без відключень світла, якщо цьому не завадять російські обстріли. НЕК Укренерго почергово буде знімати обмеження на споживання електроенергії у кожній області.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок