В Одесу протягом доби привезуть всі потужні генератори Міненерго та газотурбінну станцію

В Одесу протягом доби привезуть всі потужні генератори Міненерго та газотурбінну станцію

В Одесу протягом доби привезуть всі потужні генератори Міненерго та газотурбінну станцію
Генератор, фото ілюстративне. Фото: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

Протягом доби до Одеси завезуть всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго, а також газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт, надану партнерами зі США. Про це 4 лютого повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

МЗС планує звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій. Зараз основна мета в Одесі та районі, за словами прем'єра, заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання.

Денис Шмигаль зазначив, що в Одесі мають цілодобово працювати всі "Пункти незламності". Задля координації роботи у місто вирушили міністр енергетики та керівник "Укренерго".

Також в Україні утворять цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участі в. о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОВА, керівника "Укренерго", представників Мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

Наразі в Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення — зокрема критичної інфраструктури — неможливо, повідомив Денис Шмигаль.

В Одеському районі вранці 4 лютого сталася аварія на одному з об'єктів енергетичної інфраструктури, через що частина громад Одеського району та міста Одеси залишились без світла.

Читайте також

  • В Одесі та районі через аварію зникло світло
  • Через аварію на трансформаторі відсутність світла в Одесі та районі буде більш тривалою — НЕК Укренерго
  • Чому Одеська область не може повернутися до графіків: розповідає ексміністр енергетики

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок