Екологи назвали збитки, завдані РФ навколишньому середовищу на Волині

Екологи назвали збитки, завдані РФ навколишньому середовищу на Волині

Сума збитків завданих російською агресією навколишньому середовищу Волині за 2022 рік – 257 мільйонів гривень, повідомили у Держекоінспекції області.

Йдеться про наслідки для екології після вибухів на нафтобазі у Луцьку та обстрілах об'єктів енергетики в Ковелі та обласному центрі.

Який із ракетних ударів РФ завдав найбільших збитків навколишньому середовищу області екологи не уточнюють. Як раніше повідомляли Суспільному в обласній прокуратурі, ракетний удар та пожежа на нафтобазі зашкодили екології на 49,4 млн грн.

Загальна сума розрахованих збитків за 2022 рік – понад 270 мільйонів гривень, не враховуючи наслідки терористичних дій Росії.

Що відомо

  • Кримінальних проваджень за фактами екоцидуЕкоцид – знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу. (ст. 441 КК України) внаслідок ракетних ударів по нафтобазі в березні та енергетичній інфраструктурі в жовтні та листопаді на Волині не відкривали.
  • Після обстрілів та пожежі на нафтобазі у Луцьку, коли вогонь знищив усі запаси палива, які там зберігалися, в СБУ озвучили, що загальна сума збитків становить понад 136 мільйонів гривень.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок