Мешканців Сумщини закликають приєднатися до "Гвардії наступу": як це зробити

Мешканців Сумщини закликають приєднатися до "Гвардії наступу": як це зробити

Мешканців Сумщини закликають приєднатися до "Гвардії наступу": як це зробити
. Фото: Суспільне Суми

На Сумщині закликають долучатися добровольців до восьми новостворених штурмових бригад. Їх створили у рамках проєкту "Гвардія наступу" у складі Міністерства внутрішніх справ. Сюди запрошують записатись усіх охочих віком від 18 до 60 років. Окрім цього, обласний центр комплектування формує окремий стрілецький батальйон.

В залежності від обраної бригади "Гвардії наступну", добровольців зараховуватимуть до лав Нацполіції, Нацгвардії або Прикордонної служби. До бригади "Лють" вже приєднались 60 сумчан, сказав начальник головного управління Нацполіції Сумщини Сергій Чиж.

"Костяк – це працівники поліції, вона вже створена, але сьогодні іде набір із цивільного населення, які після проходження відповідних поліцейських комісій, співбесід стануть в ряди Національної поліції", - сказав він.

За словами Сергія Чижа, отримуватимуть такі бійці мінімум 25 тисяч гривень. Якщо ж підрозділ працюватиме у зоні бойових дій, виплата становитиме до 100 тисяч гривень.

Записатись до штурмових бригад можна у Центрах надання адмінпослуг (ЦНАП) у Сумах, Білопіллі, Шостці, Конотопі, Ромнах та Охтирці. Там можна поспілкуватись з фахівцем того підрозділу Сил оборони, до якого кандидат хоче вступити.

"Видається анкета, яка заповнюється рекрутером і дається направлення на військово-лікарську комісію. Головне завдання – щоб була мотивація у даної особи і на добровільній основі. Це не мобілізація, це добровільний вступ", - сказав командир військової частини 3051 Нацгвардії Євген Казанцев.

Обрати, до якої бригади долучитися, можна на сайті “Гвардія наступу”, також там розміщена анкета для вступу.

Завданням штурмових бригад стане звільнення українських територій, захоплених російськими військовими. Спочатку новостворені підрозділи, за словами в.о. голови обласної військової адміністрації Тараса Савченка, не відправлятимуть у зону бойових дій, а навчатимуть.

Що відомо

  • Окрім "Гвардії наступу", на базі обласного центру комплектування створюють окремий стрілецький батальйон.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок