"Спроби посіяти паніку": поліція Харківщини закликала не піддаватися провокаціям росіян

"Спроби посіяти паніку": поліція Харківщини закликала не піддаватися провокаціям росіян

"Спроби посіяти паніку": поліція Харківщини закликала не піддаватися провокаціям росіян
. Фото: Metin Aktas/Anadolu Agency/Getty Images

Поліція Харківської області попереджає жителів області про провокації російських окупантів на інформаційному фронті. Зокрема, це стосується новин про Куп'янськ, який щодня обстрілює Росія.

Про це пресслужба поліції повідомила 3 лютого.

"Щодня ми спостерігаємо їх спроби посіяти паніку серед місцевого населення не тільки постійними обстрілами території, а й "вкидами" про здачу того чи іншого населеного пункту. Така ситуація відбувається зараз на Харківщині з незламним містом Куп’янськом", — йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, в Telegram-пабліках почали розповсюджувати інформацію про те, що Куп'янськ "здали росіянам", що не відповідає дійсності.

"Наші збройні сили, територіальна оборона, поліція, нацгвардія надійно стоять на рубежах захисту Харківщини і щодня зміцнюють свої сили. У Куп’янську гідно несе службу районний відділ поліції", — додала пресслужба.

Поліція закликає людей не піддаватися провокаціям з боку Росії та уникати панічних настроїв. У відомстві вкотре просять людей довіряти виключно офіційним джерелам інформації.

"Ми не поступимося ворогу жодним міліметром нашої рідної землі й будемо відстоювати мир та свободу за будь-яких умов", — повідомила поліція Харківщини.

Що відомо

  • Куп'янський район Харківщини є одним з тих, що найбільше потерпає від російських обстрілів.
  • 10 вересня стало відомо, що Збройні сили України зайшли до Куп’янська Харківської області. Місто перебувало в окупації з 27 лютого.
  • За час окупації росіяни намагалися впровадити у громаді свою валюту, пропонували російські паспорти та заміновували дороги, щоб українська влада не могла привезти гуманітарну допомогу. Інтернет та мобільний зв'язок у Куп'янську були відсутні з квітня.
  • На початку лютого поблизу кордонів з Харківською областю спостерігається скупчення російських військ на куп'янському, богодухівському та білгородському напрямках, повідомив голова обладміністрації Олег Синєгубов 3 лютого під час брифінгу.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок