На Волині оголосили набір добровольців у вісім нових штурмових бригад

На Волині оголосили набір добровольців у вісім нових штурмових бригад

На Волині в рамках старту національної кампанії рекрутингу "Гвардія наступу" стартував набір добровольців та вмотивованих громадян у вісім новосформованих військових бригад.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці начальник Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко.

З його слів, охочі вступити до лав штурмових бригад, серед яких "Лють", "Стелевий кордон", "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та "Азов", можуть подати заявки в рекрутингових центрах, що розташовані у ЦНАПах Луцька, Ковеля, Маневичів, Камінь-Каширського та Володимира.

"Ці бригади мають посилити українські сили під час майбутнього наступу. Їх формування вже почалося, зокрема сформований кістяк з офіцерів, солдат, але доукомплектація відбувається винятково з добровольців та вмотивованих громадян", – сказав Юрій Погуляйко.

Детальніше про три штурмові бригади розповіли керівники правоохоронних та військових формувань 3 лютого під час зустрічі з начальником обласної військової адміністрації.

"Лють"

Зі слів начальника головного управління Нацполіції в області Юрій Крошка, об'єднана штурмова бригада "Лють" – це воєнізований підрозділ Нацполіції України нового зразка. Кістяк цієї бригади будуть складати поліцейські, які вже пройшли гартування боями і брали участь в реальних бойових діях.

"Бригада "Лють" – це два штурмових полки, батальйон спеціального призначення, рота спецоперацій. В їхньому арсеналі буде бронетехніка, артилерійські, зенітні засоби ураження. Зареєструватися до лав бригади можна на сайті МВС або Нацполіції чи звернутися в Центр надання адміністративних послуг, – сказав очільник поліції Волині

"Сталевий кордон"

Бригада "Сталевий кордон" – це окремий підрозділ Держприкордонслужби, 15-ий мобільний прикордонний загін. Бригада на етапі формування, – зазначив начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський.

Бійці бригади матимуть на озброєнні ПЗРК, протитанкові та артилерійські розрахунки.

"Кістяк бригади заклали підрозділи Держприкордонслужби, які з перших часів вторгнення на схожі держави протистояли йому. В рядах підрозділу є військові, які боронили Азовсталь, виконували бойові завдання на Лиманському, Бахмутському та інших загрозливих напрямках", – додав Сергій Лозінський.

"Червона калина"

Одна із потужних бригад Національної гвардії – це "Червона калина", в складі якої захисники, які обороняли Київ, Луганську та Донецьку області, – розповів командир військової частини 1141 Нацгвардії України Василь Гуртовський.

"Гвардійці були серед перших, хто брав участь в обороні Гостомельського аеропорту, міста Києва, Чернігівської та Сумської областей, а також на Донеччині та Луганщині. Перед тим, які виконувати завдання, з добровольцями буде проведена грунтовна бойова підготовка", говорить військовий.

Як додав начальник Волинської військової адміністрації Юрій Погуляйко, набір у нові підрозділи структур МВС добровільний.

"Потрібні спеціалісти, які за допомогою зброї покажуть ворогу дорогу російського корабля. Головна мета компанії – отримати добре оснащені і підготовлені бойові формування, бригади яких працюватимуть злагоджено, жорстко та безжально заради перемоги України", – додав посадовець.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок