Квадрокоптери, сітки, авто та аптечки: які організації в Одесі допомагають ЗСУ

Квадрокоптери, сітки, авто та аптечки: які організації в Одесі допомагають ЗСУ

Ексклюзивно
Квадрокоптери, сітки, авто та аптечки: які організації в Одесі допомагають ЗСУ
. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

З початком повномасштабного вторгнення численні організації в Одесі розпочали допомагати теробороні та військовим, забезпечуючи їх їжею, спорядженням, технікою тощо. Деякі з них утворились з початком війни, інші, крім звичної роботи, — почали допомагати й захисникам. До річниці великого вторгнення Суспільне зібрало добірку волонтерських організацій Одеси, які продовжують допомагати ЗСУ.

Гуманітарний волонтерський центр Одеса, створений на базі ГО "Адвокація міста". У ньому збирають та надають гуманітарну допомогу для цивільного населення, територіальної оборони та ЗСУ. Графік роботи з понеділка по суботу з 9:00-17:00. Центі має філії у чотирьох районах міста за адресами:

  • вул. Рішельєвська, 18
  • Сквер Гамова, 3-А
  • вул. Люстдорфська дорога, 33
  • вул. Махачкалинська, 4

Благодійний фонд "Корпорація монстрів", який заснувала Катерина Ножевнікова. Він розміщується за адресою проспект Шевченка, 13 та працює з понеділка по п'ятницю з 10:00-18:00. У ньому надають гуманітарну допомогу для людей, а також передають тактичні аптечки, квадрокоптери, автомобілі та іншу допомогу для українських захисників. До фонду може звернутись військовий або частина, заповнивши на сайті форму з переліком необхідної допомоги.

Громадська організація "Мрія вільних людей". ГО розміщується за адресою вул. Семена Палія 73. Тут волонтери роблять маскувальні сітки для ЗСУ. Крім них, військовим надсилають окопні свічки, гуманітарну допомогу, серед якої медичні засоби, одяг, їжу тощо. За допомогою також можуть звертатись цивільні.

Волонтерський штаб "Нехай щастить", який розміщується на Жуковського, 15. Волонтери збирають різноманітну допомогу для військових, серед якої буржуйки, спорядження, медикаменти тощо. Наразі представники зробили мобільну лазню з маршрутки, яку передадуть на фронт. Також у ньому надають гуманітарну та правову допомогу переселенцям.

Асоціація жінок України “Дія”, розташована на Пушкінській, 11. Волонтери допомагають військовим, надаючи їм буржуйки, тактичні аптечки, ліки, матеріали для укріплень, окопні свічки, шкарпетки, листи та малюнки тощо. Також вони надають потрібну допомогу переселенцям та людям з деокупованих територій. Взимку волонтери разом із переселенцями з Нової Каховки готували пряники для військових.

Громадська організація "Місто майбутнього". У рамках проєкту "Пластик рятує життя" волонтери зібрали пластик для реанімобіля, який придбали для ЗСУ на Бахмутському напрямку. Одесити можуть долучитись до ініціативи, здавши пластик до пунктів приймання за адресами:

  • площа Бориса Дерев'янка, 1
  • проспект Добровольського, 137а у магазині "Joy s Vapon"
  • проспект Академіка Глушка 1г
  • проспект Гагаріна, 15
  • вул. Льва Толстого, 5
  • вул. Троїцька, 47
  • вул. Троїцька, 54
  • вул. Катерининська, 65
  • вул. Віцеадмірала Жукова, 3/7
  • вул. Академіка Філатова, 24
  • вул. Академіка Вільямса, 68/1.

Благодійний фонд "Тримай". Волонтери створили телеграм-канал "Взаємодопомога 7:40 Одеса / БФ "Тримай", у якому люди можуть запропонувати або отримати допомогу. Волонтери допомагають переселенцям, а також надсилають військовим продукти, теплі речі, окопні свічки, генератори, грілки, термоустілки, аптечки, спорядження тощо. На сайті фонду також можна лишити заявку з проханням допомоги.

Громадське об'єднання та благодійний фонд "Волонтерський рух Одеси". Він працює з 9:00 до 18:00 та розміщується на Великій Арнаутській, 2б. Волонтери передають різноманітну допомогу, серед якої військове спорядження, тактичне обладнання, автомобілі, медикаменти тощо. Усе зібране направляють ВМС ЗСУ, морській піхоті, прикордонникам та іншим підрозділам, які перебувають на першій лінії фронту.

Які організації в Одесі допомагають ЗСУ
Волонтерка з ГО "Волонтерський рух Одеси". Фото: Борис Бухман

Громадська організація "Експедиція". Вона працює щодня, у будні дні з 09:00-18:00, а в вихідні з 09:00-18:00 за адресою вулиця Гімназична, 9, кв. 18. Волонтери займаються оснащенням оборонних споруд, виробництвом бронежилетів, пошиттям амуніції. Крім цього, військових забезпечують гуманітарною допомогою, передають автомобілі, генератори, буржуйки тощо. Також для цивільних проводять курси з військової підготовки та тактичної медицини. До організації можуть долучитись фахівці різних сфер, заповнивши анкету на сайті.

Громадська організація "Одеські котики". Волонтери щоп'ятниці організовують благодійні екскурсії залами знімальних павільйонів на Одеській кіностудії. Частина зібраних коштів віддається на потреби ЗСУ та людям, що постраждали через війну.

Які організації в Одесі допомагають ЗСУ
Екскурсія кіностудією від ГО "Одеські котики". Фото: ГО "Одеські котики"

Благодійна організація "ЛюдиІкс", розміщується за адресою вулиця Філатова 70/1. Волонтери збирають кошти та купують для військових спорядження, дрони та амуніцію. Також допомогу там можуть отримати переселенці. Як зазначено на сайті, охочі можуть доєднатись до помочі, бо організація потребує "руки, ноги, світлі голови та добрі серця".

Волонтерський центр "На хвилі" розпочав свою роботу з першого дня початку війни. Він розташований за адресою вул. Фонтанська дорога, 25а. Тут отримати допомогу можуть цивільні, тероборонці та військові. Волонтери роблять маскувальні сітки, кікімори та мобільні санітарні комплекси — це душова та пральня у контейнерах. Також на потреби ЗСУ центр передає захисне спорядження та ліки. На сайті центру можна залишити звернення з пропозицією допомоги або проханням її надати.

Благодійний фонд "Милосердя Віктор", який працює на вулиці Фонтанська дорога, 25. Він надсилає допомогу для військових з одеської 126 бригади територіальної оборони. Волонтери фонду направляють на фронт автомобілі, генератори, квадрокоптери тощо.

Які організації в Одесі допомагають ЗСУ
Авто для 126 окремої бригады теориторіальної оборони. Фото: БФ "Милосердя Віктор"

Благодійний фонд "Новий світ Одеса" розміщується на Лермонтовському провулку, 13. Волонтери передають військовим аптечки, автотранспорт, тепловізори, дрони бронежилети, спорядження тощо.

Благодійний фонд сприяння розвитку Військово-морських сил України розміщується за адресою Велика Арнаутська 19, офіс №708. Волонтери надають психологічну допомогу в вигляді лялькотерапії, іпотерапії, дотс розпис мандал, звукотерапії, нейрографіки. Військовим передають гуманітарну допомогу, аптечки, спорядження тощо. Благодійний фонд також має шість програм:

  • "Технічна готовність флоту — спільна турбота" — відновлення технічного стану кораблів, удосконалення матеріально-технічного забезпечення військових частин, установ, структурних підрозділів;
  • "Удоскональ свій рівень навченості" — сприяння професійному зростанню військовослужбовців;
  • "Кожному військовому моряку — належні житлові умови" — забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей;
  • "У здоровому тілі — козацький дух" — надання допомоги у лікуванні, санаторно-оздоровчому обслуговуванні та реабілітації військовослужбовців, ветеранів та інвалідів війни, (АТО) ООС та Збройних Сил;
  • "У цивільне життя крокуємо сміливо" — соціальна та професійна адаптація звільнених у запас або відставку військовослужбовців, ветеранів та інвалідів війни, (АТО) ООС та Збройних Сил;
  • "Перетворимо життя на краще разом" — допомога у вирішенні соціально-побутових проблем військовослужбовців, службовців, працівників, ветеранів та інвалідів війни, (АТО) ООС та Збройних Сил.
Які організації в Одесі допомагають ЗСУ
Волотер передає бінокль для ВМС ЗСУ. Фото: Благодійний фонд ВМС України

Читайте також

  • "Грати поки не буде перемоги": на Одещині маленькі музиканти зібрали майже 25 тисяч гривень для військових
  • "Найважчий напрямок": громада на Одещині щотижня передає допомогу бійцям, які воюють під Бахмутом
  • В'яже пледи та готує корисні суміші: в Одесі 7-річна дівчинка допомагає ЗСУ

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок