Збирають гроші для ЗСУ: переселенка з Донеччини організувала на Черкащині дитячий квартет

Збирають гроші для ЗСУ: переселенка з Донеччини організувала на Черкащині дитячий квартет

Збирають гроші для ЗСУ: переселенка з Донеччини організувала на Черкащині дитячий квартет
. Суспільне Черкаси

Дитячий квартет організувала на Черкащині переселенка з Донеччини Ганна Калініна. Після переїзду в Чигирин вона працевлаштувалася у школу та організувала там музичний колектив. Тепер зі своїми підопічними запрошують місцевих жителів на концерти та збирають гроші для ЗСУ.

Церковні пісні, світські та фольклорні — такий репертуар дитячого квартету. Співають акапельно. Василина та Уляна — рідні сестри. Спочатку вони співали удвох та згодом до них доєдналися ще двоє вокалістів.

"До нас потім прийшли Даша та Давид. Вони дуже мелодійні. Так зародився наш квартет", — розповіла вокалістка Василина Половникова.

ПЕРЕСЕЛЕНКА ОРГАНІЗУВАЛА ДИТЯЧИЙ КВАРТЕТ
Суспільне Черкаси

Керівниця хору Ганна Калініна родом із міста Харцизьк, нині воно окуповане. Такі заняття для неї розрада, бо ні дня не проходить без згадок про дім:

"Там залишився мій батько. Мій старший син там живе із сім’єю. Ми їх не бачили вже три роки. Це дуже тяжко, адже хочеться так всіх побачити обійняти".

Ганна 15 років співала в церковному хорі на Донбасі. За її словами, свою любов, до цього жанру вирішила передавати наступним поколінням:

"Я дуже люблю церковну музику, не тому, що я якась вірянка, а тому, що вона мені просто подобається".

Підопічні пані Ганни уже вигравали в конкурсах та брали участь у концертах. Під час знімання сюжету, у них був перший сольний концерт.

"Ми не переживаємо, бо ми вже багато разів виступали. Нам все дуже подобається", — прокоментувала вокалістка Уляна Половникова.

ПЕРЕСЕЛЕНКА ОРГАНІЗУВАЛА ДИТЯЧИЙ КВАРТЕТ
Суспільне Черкаси

На сцені не було жодних хвилювань, розповіла вокалістка Дар’я. Їх разом із братом у музичну школу записала бабуся. Тепер це не лише хобі, а й справа життя.

"Я хочу надати настанови таким, як я, щоб вони не боялись. Бо якщо ти любиш музику, в тебе все вийде", — зазначила вокалістка Дар'я Загорулько.

Під час концерту діти виконували церковні пісні. Послухати їх прийшов священник, отець Василій:

"Найголовніше, що молоде нове покоління цим займається нині. Це надихає їх на пізнання нашої України та на пізнання духовного життя".

ПЕРЕСЕЛЕНКА ОРГАНІЗУВАЛА ДИТЯЧИЙ КВАРТЕТ
Суспільне Черкаси

Свій виступ присвятили військовим, які боронять суверенітет нашої держави.

Зі слів заступника директора історико-культурного заповідника "Чигирин" Віктора Лазоренка, такі колективи необхідно підтримувати, аби вони співали не у місцевих залах, а й по всій Україні:

"Коли ми побачили, що це за діти, , бо вони поціловані богом і хочуть самореалізуватися. А також свою працю свій покласти на нашу перемогу, тому ми зробили все, щоб це сталося".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок