Як сумські добровольці ловили російських танкістів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Як сумські добровольці ловили російських танкістів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Як сумські добровольці ловили російських танкістів. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Фото: Ігор Мокренко

Восьмеро добровольців із Сум на чотирьох автівках, наприкінці лютого виїхали на перехоплення російської бронеколони. Під селом Токарі, що поблизу обласного центру, вони знайшли покинуту окупантами техніку і трьох танкістів. Детальніше про ці події добровольці розповіли Суспільному.

Андрій Фролков розповів, що на кінець лютого, був командиром групи сумських добровольців, що зорганізувалася для оборони міста. 27 лютого їм надійшла інформація про велику групу російської бронетехніки, близько 450 одиниць, що стояла під Сумами в селі Велика Чернеччина.

“Отримали інформацію, що колона завелася і починається якийсь рух. Але колона не пішла на Суми, вона пішла навколо Сум, можливо, вони відчули, що їх тут будуть зустрічати, що вже тут є люди озброєні. І вони пішли навколо Сум, ось цією дорогою вони виходили сюди і далі вже йшли за м. Суми”, – розповів доброволець Андрій Фролков.

Їхня група з восьми чоловік, озброєних автоматами Калашникова та "коктейлями Молотова", на чотирьох автівках поїхала на перехоплення цієї колони, зазначив Андрій Фролков.

“Батальйон “Суд”, вони поїхали через Баранівку їх заганяти, а ми переїхали сюди – в район с. Токарі для того, щоб тут їх перестріти. Але поки ми доїхали, більша частина колони вже вийшла і ось тут ми знайшли перший транспортний засіб, це був БТР”, – розповів доброволець.

Як сумські добровольці російських танкістів ловили
Сумські добровольці затримують російських танкістів. Лютий, 2022 рік. Фото: Ігор Мокренко

“Тут іще був знайдений БМП, що стояв отам у кущах, я попросив хлопців, які прибули нам на допомогу на бусі: "Залишайтесь, забирайте, а ми поїдемо далі шукати”, – сказав Андрій Фролков.

Поки Андрій Фролков з частиною добровольців займався бронетехнікою, дві інші автівки поїхали вперед, розповів учасник групи Ігор Мокренко.

“В’їхали в цю посадку, побачили екіпаж танка, який пересувався вздовж цього узбіччя, вони були зі зброєю, в повній амуніції. Ми з машин повискакували, дали команду: лягати на землю! Вони попадали одразу, – сказав учасник групи Ігор Мокренко.

"Наша колона пішла вперед, нас кинули, тому що танк не заводиться”, – переповів слова російських танкістів Ігор Мокренко.

За словами Ігоря Мокренка, російські танкісти йшли навмання: карти в них не було, рація хоч і працювала, але зв’язок з головною колоною пропав.

“Той, що їхав з ними в машині, я його в машині опитував, подивився його паспорт, він був з м. Старий Оскол Білгородської області”, – розповів Ігор Мокренко.

Затриманих росіян тоді передали в поліцію.

Що відомо

  • У перші дні повномасштабного вторгнення мешканці Сум та області взяли до рук зброю і коктейлі Молотова та чинили спротив російському агресору. Активність сумських партизанів уповільнила рух ворожих колон і допомогла вистояти Києву та Харкову. Кореспонденти Суспільного поспілкувалися з людьми, які чинили опір російським військам з перших днів повномасштабного вторгнення.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок