Реконструкцію Комунального мосту планують завершити влітку

Реконструкцію Комунального мосту планують завершити влітку

Реконструкцію Комунального мосту планують завершити влітку
.

Укладають тротуар, гідроізоляцію та готуються до асфальтування. На проспекті Льва Ландау триває реконструкція Комунального мосту.

Минулого тижня частину дороги для проїзду закрили.

"Прибираємо старий ґрунт, засипаємо щебенем. Потім встановлюємо такі каркаси, щоб потім ось це зв’язати, будемо це бетонувати. І буде пішохідний перехід", — розповів бригадир Андрій Дерев’янко.

На час ремонту одну смугу для транспорту закрили. Заторів немає. Тут мають встановити паркан, каже бригадир: "Потім відбійники для тролейбусів, трамваїв. На тому боці, де копає трактор, буде теж саме. І тут посередині. Ще покладуть третій шар асфальту і буде все готово".

Закінчити усі роботи планують до середини серпня, каже бригадир.

Що відомо

  • Реконструювати міст почали майже три роки тому: поклали асфальт, встановили опори та ліхтарі. Загальна вартість робіт — понад 200 мільйонів гривень з міського бюджету.
  • За три роки за фактом реконструкції відкрили три кримінальні провадження.
  • Роботи проводить приватна фірма "Спеціалізована механізована колона №23", замовник — міський Департамент будівництва та шляхового господарства. Заступнику його директора наприкінці січня оголосили підозру у розтраті бюджетних коштів.
  • Опори встановлювали влітку 2019 року. За даними слідства, їх було 72. Посадовцю, який приймав ці труби, також оголосили підозру у службовій недбалості. Сума збитків у цих трьох провадженнях — майже 10 мільйонів гривень, розповів речник прокуратури Дмитро Чубенко.
  • На питання щодо можливої неякісної реконструкції мосту, заступник мера з питань інфраструктури Євгеній Водовозов відповідає так: "Мабуть, були технічні, так, але з точки зору розтрат — ні, не бачу. Поки підозра — це не є обвинувачуваний акт. Нема суду, суд навіть ще не призначений".

Авторка: Альона Рязанцева

На початок