В Запоріжжі розпочинається прийом проєктів на Громадський бюджет-2020

В Запоріжжі розпочинається прийом проєктів на Громадський бюджет-2020

В Запоріжжі розпочинається прийом проєктів на Громадський бюджет-2020
. zp.pb.org.ua

З 1 червня небайдужі до життя свого міста громадяни можуть подати власний проєкт на Громадський бюджет Запоріжжя. Про це повідомляється на сайті ЗМР. Проєкти, які найбільше підтримають запорожці, будуть профінансовані та реалізовані наступного року.

Для участі необхідно подати онлайн заявку на сайті “Громадський бюджет Запоріжжя”. На другому етапі потрібно принести заповнені бланки з усіма додатками та підписами до Управління внутрішньої політики, преси та інформації ЗМР. Прийом заявок у будні з 8 до 16:45.

Якщо ви хочете подати ініціативу, то потрібно дотримуватися певних умов:

- мати підтримку: малий – підписи не менше 100 осіб (крім автора проєкту), великий – не менше 150 осіб (крім автора проєкту);

- не суперечити діючому законодавству;

- знаходитися в межах компетенції Запорізької міської ради та її виконавчих органів;

- не носити фрагментарний характер, тобто проєкт має бути завершеним та його результат придатним для використання (якщо це об’єкт, то введеним в експлуатацію);

- місце реалізації проєкту є місцем загального користування без обмеження вільного доступу членів територіальної громади.

Проекти можна подавати в сфері культури, освіти, спорту, енергозбереження, благоустрою міста тощо. Минулого року переможцями Громадського бюджету-2019 стали 17 учасників, проєкти яких були профінансовані на суму 10 млн. гривень.

Що таке громадський бюджет

Громадський бюджет або бюджет участі — це програма, завдяки якій жителі міста впливають на розподіл частини коштів місцевого бюджету та сприяють розвитку міста. За її умовами кожен небайдужий містянин може подати заявку на реалізацію проєкту, який вирішить нагальну проблему міста та покращить умови проживання в ньому.

На початок