У Волинській психлікарні померла третя пацієнтка з COVID-19

У Волинській психлікарні померла третя пацієнтка з COVID-19

У Волинській психлікарні померла третя пацієнтка з COVID-19
. UA.Волинь

У психіатричній лікарні в смт. Олика Ківерцівського району цієї доби зафіксували третій летальний випадок серед пацієнтів, які мають лабораторно підтверджений діагноз "коронавірус". Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

Нагадаємо, у психлікарні в смт. Олика спалах коронавірусу зафіксували 4 травня. Там померла 49-річна пацієнтка із COVID-19. 19 травня у закладі померла ще одна жінка. Пацієнтці було 84 роки.

Цієї доби пішла з життя 66-річна пацієнтка психлікарні. "Жінка була онкохвора", - сказала Тетяна Щербак.

Як розповіла Суспільному виконувачка обов’язків директора Волинської психіатричної лікарні Луцька Людмила Юрко, нині у медзакладі в Олиці працюють 340 медиків. Пацієнтів у лікарні, станом на 27 травня 230.

Зі слів заступниці голови ОДА, станом на 28 тарвня у психіатричній лікарні майже 70 недужих на коронавірус. Серед них 35 пацієнтів, решта медичні працівники. Минулого тижня в Ківерцівській РДА, через спалах хвороби у лікарні, медикам радили не полишати медзаклад два тижні. У психлікарні відповіли: виконати такі рекомендації не можуть.

"Вони здорові і вільні люди, ми не можемо обмежити їхнє пересування і заборонити йти додому з роботи", - сказала під час брифінгу заступниця голови ОДА.

ЩО ВІДОМО:

- Станом на 20 травня у Волинській психлікарні було 23 недужих на коронавірус.

- Деяких пацієнтів з COVID-19 перевели з психлікарні в Олиці до Волинської обласної інфекційної лікарні.

- Коронавірус підхопили медики і пацієнти Волинської обласної лікарні.

- відділення гематології, в якому у пацієнтів і медиків виявили коронавірус, тимчасово зачинене.

На початок