У Чорному морі лишаються "Калібри", є висока загроза повторного обстрілу — Гуменюк

У Чорному морі лишаються "Калібри", є висока загроза повторного обстрілу — Гуменюк

Ексклюзивно
У Чорному морі лишаються "Калібри", є висока загроза повторного обстрілу — Гуменюк
. Корабель РФ у Чорному морі. Ілюстративне фото: Getty Images 

Ймовірність повторного ракетного обстрілу після масованої атаки на Україну 26 січня лишається на високому рівні. Про це у коментарі Суспільному заявила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

За її словами, у Чорному морі перебувають 11 кораблів, з яких чотири ракетоносії, що несуть в сумі до 20 "Калібрів".

"Те що кораблі й ракетоносії зокрема залишаються на службі у Чорному морі свідчить про те, що небезпека не минула. Загроза залишається на рівні високому", — зазначила Наталя Гуменюк.

Ракетна атака по Україні 26 січня

Під час ракетної атаки на Україну російське військо здійснило 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр", Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України було знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Зокрема, російська армія поцілила по двох енергетичних об'єктах в Одеській області. Через пошкодження енергоінфраструктури екстрені відключення світла можуть діяти декілька днів, поки не відновлять пошкоджені обстрілами об'єкти, повідомили в ДТЕК Одеські електромережі.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок