ЗНО під час карантину: як організують тестування на Одещині

ЗНО під час карантину: як організують тестування на Одещині

ЗНО під час карантину: як організують тестування на Одещині
. УНІАН

На пробне зовнішнє незалежне оцінювання в Одеській області зареєструвалися 17 536 людей. Про це повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов.

За його словами, пробне тестування, яке мали провести у березні, через карантин, перенесли на 15 та 17 червня. Найбільш популярними предметами є українська мова та література, історія України, математика, англійська мова, географія та біологія.

Анатолій Анісімов зазначив, що пробне ЗНО входить в період адаптивного карантину, тому регіональний центр закуповує маски та дезінфікуючі засоби, аби забезпечити санітарні заходи під час проведення тестування.

Однак, він підкреслив, на відміну від основного тестування, на пробному ЗНО масками забезпечать лише персонал, тому учасники повинні мати їх з собою.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 25-го червня. На Одещині до неї долучаться більше 23 тисяч учасників.

Якщо карантин продовжать, то на основній сесії ЗНО збережуть масковий режим та при вході на тестування учасникам вимірюватимуть температуру. У разі її підвищення за 37.2 людину до тестування не допустять. Але дозволять скласти ЗНО під час додаткової сесії, розповів Анатолій Анісімов. За його словами, цього року перелік осіб, які зможуть зареєструватися на додаткове ЗНО, розширили. Зокрема, ті, хто не змогли через початок карантину своєчасно зареєструватись на основну сесію, зможуть це зробити з 25 травня по 9 червня. Порядок реєстрації не змінився, зазначив Анісімов.

Додаткова сесія з проведення ЗНО відбудеться з 23 липня до 11 серпня.

Що відомо

На початок