Родичі британського волонтера підтвердили його загибель разом із колегою — ЗМІ

Родичі британського волонтера підтвердили його загибель разом із колегою — ЗМІ

Родичі британського волонтера підтвердили його загибель разом із колегою — ЗМІ
. Ендрю Бегшоу та Крістофер Перрі. Фото: Sky News

На початку січня в Україні зникли безвісти двоє волонтерів з Великої Британії. Родина одного з них заявила, що чоловіків вбили під час спроби провести гуманітарну евакуацію.

Про це повідомляє The Guardian.

"28-річний Кріс Перрі та його колега 48-річний Ендрю Бегшоу мали подвійне громадянство Великої Британії та Нової Зеландії. Вони намагалися організувати евакуацію з Соледара на сході України, повідомила родина Перрі. Чоловіки працювали волонтерами, допомагаючи людям залишити лінію фронту війни, розпочатої Росією в лютому 2022 року", — пише видання.

Родина Крістофера Перрі повідомила про загибель обох волонтерів.

"З великим сумом ми змушені повідомити, що наш коханий Кріссі загинув разом зі своїм колегою Ендрю Бегшоу під час спроби гуманітарної евакуації з Соледара. Його самовіддана рішучість у допомозі старим, молодим і знедоленим там змусила нас надзвичайно пишатися ним. Ми ніколи не думали, що будемо прощатися з Крісом, коли у нього було таке повне життя попереду. Він був турботливим сином, фантастичним братом, найкращим другом для багатьох і люблячим партнером", — йдеться у заяві рідних волонтера.

Родичі волонтера додали, що Крістофер Перрі поїхав до України у березні 2022 року і "допоміг тим, хто найбільше цього потребував, врятувавши понад 400 життів, а також багато покинутих тварин".

Суспільне звернулося по коментар до Міністерства закордонних справ України.

Що відомо про зникнення волонтерів

Крістофер Перрі, який народився у Корнуоллі, до початку вторгнення Росії в Україну працював тренером з бігу у курортному місті Челтнем у Глостерширі. За три дні до свого зникнення він розповів в інтерв’ю про складнощі, з якими зіткнувся на шляху до Бахмута.

Ендрю Бегшоу на момент початку війни в Україні жив у Новій Зеландії та, окрім британського, мав громадянство цієї країни. Його сім'я говорила, що волонтер поїхав до України, бо вважав це "моральним вчинком". Родичі чоловіка додали, що "безмірно пишаються" його роботою з доставки їжі та ліків, а також допомоги літнім людям у прифронтовій зоні.

28-річного Перрі та 48-річного Бегшоу востаннє бачили 6 січня, коли вони вирушали з Краматорська до Соледара. 9 січня поліція Донеччини повідомила про розшук двох громадян Великої Британії.

Згодом представники російської приватної військової компанії "Вагнер" заявили про те, що виявили тіло, при якому знайшли документи (дозволи на заняття волонтерством, видані Україною, і британські паспорти), що належали обом громадянам Британії. Найманці ідентифікували загиблого як Крістофера Перрі.

12 січня речник Міністерства закордонних справ Британії повідомив, що влада королівства надає підтримку родинам Перрі та Бегшоу.

Читайте також

В Україні звільнили низку державних службовців, РНБО запровадила санкції проти релігійних діячів. 335 день війни. Онлайн

На початок