Голова Харківської ОДА не бачить своєї провини в ситуації в обласній інфекційній лікарні

Голова Харківської ОДА не бачить своєї провини в ситуації в обласній інфекційній лікарні

Голова Харківської ОДА не бачить своєї провини в ситуації в обласній інфекційній лікарні
.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер каже, що як ніхто поглибився в проблемні питання навколо обласної інфекційної лікарні, хоча й не повинен був цього робити.

Про це він сказав на брифінгу 26 травня, відповідаючи на питання, чи бачить власну провину в складній ситуації у медзакладі.

"Так справа в тому, що давайте ж будемо об'єктивними, після того, як я отримав цю інформацію, я одразу відреагував. Давайте ми тоді поглибимось в цю динаміку, яка відбувалась. В динаміку стосунків, вибухів інформаційних та іншого. Після того, як була призначена перевірка і напруження досягло в інфекційній лікарні 22 числа, коли вона завершилась. Але я, коли інформаційно отримав підтвердження того, що ліки купувались не за рахунок держави, а за рахунок людей, я одразу відреагував на це", — сказав Кучер.

Брифінг Кучера Суспільне транслювало наживо

"Але, скажіть, будь ласка, я можу, наприклад, тримати за руку кожного лікаря, який виписує, ще й ставить свій власний підпис перед переліком ліків, який він передає для того, щоб купили ці ліки родичі хворого?", — додав він.

На зауваження, що є директор лікарні Павло Нартов і директор обласного департаменту Вадим Іванніков, голова обладміністрації відповів:

"Ви ж запитуєте в мене. Як я можу відповідати за лікаря-інфекціоніста, який виписав, скажіть, будь ласка? Я і так поглибився вже настільки, що ви ж, давайте теж, визнаємо відверто, що жоден керівник не поглиблювався так далеко, щоб розібратися в цих нетипових умовах в нетиповій історії для кожного з нас".

— Як ви вважаєте, ви раніше могли так поглибитися в цю тему?

"Я не повинен так поглиблюватися в ці процеси. Є вертикаль, і у кожного є свої підлеглі, які повинні відповідати за ті рішення в межах своєї компетенції. Якщо конкретний лікар приймав таке рішення видати — і необхідно вже з'ясовувати це рішення було узгоджене з керівником закладу чи ні, чи це, можливо, взагалі рішення керівника закладу. Але ж воно протиправне", — відповів Кучер.

"Це теж саме, якщо ви запитаєте, відповідає прокурор області за те, що хтось когось побив сьогодні вночі? І він би міг поглибитись так, провести відповідну дискусію для того, щоб такого побиття не відбулося? Мабуть, міг. А, може, й не міг. Ви розумієте, про що я? Але тут протиправна дія, якщо вона відбулася, я не можу контролювати кожну особу особисто. Це ми зараз до абсурду доведемо", — сказав голова ОДА.

Відповідно до розподілу обов'язків голова Харківської ОДА зокрема має координувати діяльність своїх заступників та структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

На початок