Попередив про плани Росії: директор ЦРУ Бернс таємно відвідував Київ — ЗМІ

Попередив про плани Росії: директор ЦРУ Бернс таємно відвідував Київ — ЗМІ

Попередив про плани Росії: директор ЦРУ Бернс таємно відвідував Київ — ЗМІ
. Вільям Бернс. Фото: AP

Керівник Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно приїздив до Києва наприкінці минулого тижня, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та передав йому інформацію про подальші плани Кремля в Україні.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на власні джерела, які говорили на умовах анонімності.

"Директор ЦРУ Вільям Бернс наприкінці минулого тижня таємно відвідав столицю України, щоб поінформувати президента Володимира Зеленського про свої очікування щодо того, що Росія планує у військовій сфері найближчими тижнями та місяцями, сказав американський чиновник та інші люди, знайомі з візитом", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, подорож Бернса припадає на критичний момент 11-місячної війни на тлі спроб масованого штурму на Бахмутському напрямку, що спричиняє багато втрат з обох сторін і змушує Україну зважувати свої ресурси, готуючи великий контрнаступ в інших частинах країни.

Під час зустрічі Зеленський і його високопоставлені представники розвідки розмірковували про те, як довго Україна може розраховувати на допомогу США та Заходу після захоплення Палати представників республіканцями та зменшення підтримки допомоги Україні серед частини електорату США, сказав співрозмовник видання, знайомий із деталями зустрічі. При цьому Бернс наголосив на гостроті моменту на полі бою та дізнавшись, що в якийсь момент допомогу буде отримати важче, зазначили джерела The Washington Post.

При цьому Зеленський і його помічники залишили зустріч із враженням, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, а екстрене фінансування України в розмірі 45 мільярдів доларів, ухвалене Конгресом у грудні, триватиме щонайменше до липня чи серпня, розповіли співрозмовники видання. За їхніми словами, Київ менш впевнений щодо перспектив ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакета додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Читайте також

Країни НАТО нададуть Україні військову допомогу, союзники збираються на зустріч "Рамштайн". 331 день війни. Онлайн

На початок