В ОП Арестовича відправили у відставку

В ОП Арестовича відправили у відставку

Важливо
В ОП Арестовича відправили у відставку
. Фото: Офіс президента України

Офіс президента 17 січня задовольнив прохання Олексія Арестовича про звільнення і відправив позаштатного радника ОПУ у відставку, підтвердив Суспільному прессекретар президента Сергій Никифоров. Уточнювальної інформації щодо причин звільнення немає.

Після удару по Дніпру 14 січня Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, могли збити українські сили ППО, і вона, вірогідно, впала на під'їзд будинку і вибухнула відразу після цього. Після цього заяву Арестовича підхопили російські пропагандисти. Згодом його слова спростував командувач Повітряних Сил Микола Олещук, а сам Арестович вибачився. Щоправда, згодом він переслухав сказане в ефірі і забрав свої вибачення. За словами Арестовича, йшлося про припущення, а не доконаний факт.

Після цього у парламенті почали збирати підписи з вимогою звільнити Олексія Арестовича і щоби на це відреагували і в ОПУ, і СБУ.

Що відомо про ракетний удар РФ по Дніпру

14 січня армія РФ вдарила ракетами по Дніпру, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. За уточненими даними, загинули 44 людини, серед них п'ятеро дітей. Поранених 79, з них 16 дітей. Врятовано 39 людей, у тому числі 6 дітей. Ці дані не остаточні, станом на вечір 16 січня, триває розбір завалів.

Голова облради Микола Лукашук уточнив, що Дніпро зазнав удару російської надзвукової крилатої ракети Х-22. Її випустили з дальнього бомбардувальника Ту-22м3.

Через загибель людей від ракетного удару в місті оголосили три дні жалоби.

Читайте також

"Я і кричала, і плакала". Дві історії людей, які врятувалися під час ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра

На початок