Дубай будує місто інтернет-магазинів

Дубай будує місто інтернет-магазинів

Дубай будує місто інтернет-магазинів
.

Уряд Дубая готується відкрити зону вільної торгівлі для електронної комерції, яка має стати базою для роздрібної торгівлі через інтернет.

"Потреба у послугах електронної комерції світового класу ще ніколи не була більшою. Ми раніше вже визначили зростання ринку електронної комерції та відзначивши, що через пандемію клієнти переходять в онлайн, ми готові до відкриття в кінці 2020 року", - розповів генеральний директор вільної економічної зони аеропорту Дубая Мохаммед аль Заруні, передає CNN.

Площа нового міста Dubai Commercity (Комерційне місто Дубая) становитиме 2,1 мільйона квадратних метрів. Його розділять на три кластери: бізнес, логістика та соціальні товари.

У бізнес-кластері планують розмістити 12 офісних будівель для компаній. У логістичному - автоматизовані склади, за підтримки штучного інтелекту. До соціального кластеру зараховують кафе та ресторани.

Серед найпопулярніших товарів для онлайн-торгівлі наразі - одяг, прикраси та електроніка.

За планом, перші будівлі будуть зайняті вже у листопаді 2020. Повністю проєкт мають завершити у 2023.

Орендарі "міста" не платитимуть податок на прибуток та зможуть користуватися "єдиним вікном" від служб підтримки, зокрема у питаннях імміграції, охорони здоров'я, адміністрування та банківської діяльності.

На початок