Уряд призупинив приватизацію держпідприємства "Волиньторф". Що відомо

Уряд призупинив приватизацію держпідприємства "Волиньторф". Що відомо

Уряд ухвалив рішення щодо призупинення приватизації державного підприємства "Волиньторф" та передачу його під управління Міненерго, – розповів у кометарі Суспільному керівник підприємства Іван Киричик.

З його слів, нині очікують на оприлюднення розпорядження на офіційному сайті Кабміну.

"Підприємство є прибутковим, за минулий рік ми заробили 15 мільйонів, 70 мільйонів сплатили податків до різних рівнів бюджетів", – говорить керівник. Додає: торік на "Волиньторфі" виробили 90 тисяч тонн продукції, стільки ж виготовляли й до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

На підприємстві зараз працюють 312 робітників. Першочергово забезпечують торфобрикетом потреби лікарень та навчальних закладів, які опалюються альтернативним видом палива. Іван Киричок каже: нині мають проблеми з енергетичними потужностями, як і вся Україна, проте працюють над розв'язанням цієї проблеми та шукають альтернативні види постачання світла, планують купити генератори.

Що відомо

  • У вересні 2022-го на зустрічі з керівником регіонального відділення Фонду державного майна України по західних областях Волинська ОВА наполягала на виключенні "Волиньторфу" з переліку об'єктів на приватизацію.
  • 7 вересня члени постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ ініціювали чергове звернення до Кабміну з вимогою виключити ДП з переліку об’єктів малої приватизації та передати його в управління Міністерства енергетики України.
  • У листопаді Міністерство Енергетики України ініціювало припинення процедури приватизації державного підприємства "Волиньторф".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок