У Черкасах за парти повернулось удвічі більше школярів ніж минулого семестру

У Черкасах за парти повернулось удвічі більше школярів ніж минулого семестру

У Черкасах за парти повернулось удвічі більше школярів ніж минулого семестру
. Суспільне Черкаси

Вдвічі більше черкаських учнів, порівняно із першим семестром повернулись на навчання до школи після зимових канікул. Про це Суспільному розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

З його слів, торік, у грудні, провели анкетування серед батьків, щоб дізнатися, у якому форматі навчати школярів у другому семестрі.

У черкаському колегіумі "Берегиня" після зимових канікул за парти повернулось на десять класів більше, розповіла директорка закладу Світлана Онопрієнко. Навчатися в школі за партами почали третьокласники.

Уперше за останній рік побачився з друзями та побігав у спортзалі шестикласник Єгор.

"На дистанційному навчанні вдома не було місця, щоб гарно позайматись фізично, а тут з друзями цікаво", — поділився враженнями учень.

ШКОЛЯРІ ПОВЕРНУЛИСЬ НА НАВЧАННЯ ПІСЛЯ КАНІКУЛ
Суспільне Черкаси

Тиждень в школі, тиждень онлайн навчатимуться семикласники. Один зі школярів — Матвій радий бачити вчителя наживо, а не через об’єктив камери:

"Мені запам’ятовуються знання більше в школі, бо якщо уроки онлайн, то зв’язок може пропасти, то повітряна тривога, то немає світла, то тяжко навчатися мені так. А за партою у школі мені все ясно".

Через збільшення кількості учнів, у закладі розширили укриття, розповіла директорка. Зараз воно вміщує 610 людей:

"Ми обрахували кількість дітей, які виходять на навчання, занесли додаткові столи, стільці. Зробили зони для кожного класу і готові зустріти тут дітей".

ШКОЛЯРІ ПОВЕРНУЛИСЬ НА НАВЧАННЯ ПІСЛЯ КАНІКУЛ
Суспільне Черкаси

За словами мами шестикласника Світлани Гички, перше півріччя син навчався дистанційно та в такому форматі його успішність погіршилась. Тож вирішили, що на другий семестр він повернеться до школи:

"Коли батьки на роботі, дітки неконтрольовані, кожен займається й на уроках своїми справами. Вони неуважні й не дослуховують теми уроків, ми потім разом зі своїм сином сідаємо після роботи й розбираємо навчання заново".

Нині в колегіумі очно навчається 273 дитини — це на 70 більше ніж першого півріччя, пояснила директорка. Молодша школа тепер за партами, натомість — старшокласники приходитимуть почергово:

"Починаючи із сьомого класу, учні будуть навчатися тиждень через тиждень, або тиждень через два, залежно від обрахування кількості людей в укритті. Подивимось, як дітки будуть виходити в ці дні на навчання та у якій кількості".

ШКОЛЯРІ ПОВЕРНУЛИСЬ НА НАВЧАННЯ ПІСЛЯ КАНІКУЛ
Суспільне Черкаси

Зі слів директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдана Бєлова, торік серед батьків провели опитування, яку б форму навчання вони хотіли для своїх дітей. Нині актуальним залишається змішаний тип уроків.

"На основі цих відповідей кожна школа в індивідуальному порядку виводить той чи інший клас відповідно до голосування батьків. Минулого семестру очно навчалося близько шести тисяч діток. Цю цифру ми плануємо збільшити вдвічі", — пояснив посадовець.

Що відомо

  • В учнів черкаських шкіл канікули тривали з 24 грудня по 8 січня. Про це Суспільному розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна.
  • Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов зазначив, що навчання поки що триває за графіком. З його слів, із другого семестру до очного навчання приєднають більше школярів. Місткість таких укриттів є найпершим фактором при визначенні кількості дітей, які навчаються офлайн у школі, додав посадовець.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок