Росіяни укріплюють оборону на окупованій частині Запорізької області

Росіяни укріплюють оборону на окупованій частині Запорізької області

Росіяни укріплюють оборону на окупованій частині Запорізької області
. Фото: molbuk.ua

Росіяни укріплюють оборонні лінії на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це в етері телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, до м. Мелітополь прокладені три лінії укріплень: від Василівки, від Херсона та від Бердянська. також минулого тижня росіяни розпочали будівництво оборонної лінії з Криму до Мелітополя.

"Також слід зазначити, що вони сьогодні оборонні лінії будують і безпосередньо в центрі самого Мелітополя. Вони бетонними конструкціями, своїми "зубами дракона", перекривають всі квартали внутрішні, тим самим не дають можливості проїжджати швидкій допомозі, техніки МНС і так далі. Й тим самим ще раз наражають на небезпеку наших мешканців", - каже він.

Також Федоров додає, що 8 січня у тимчасово окупованому Мелітополі, на території підприємств НПО "Гідромаш" та ПАТ "Мелітопольські компресори", де розташована військова база та склади боєприпасів росіян, пролунала серія вибухів.

Детонація боєприпасів тривала вночі з 7 на 8 січня до шостої години ранку, і продовжилася з першої години вдень.

"Якщо говорити про кількість рашистів, то до лікарні привезли щонайменше десять постраждалих. Але скільки вивезли одразу до моргу, нам про це, на жаль, не відомо. Також слід зазначити, що одразу після вибухів фашисти підняли у повітря свою авіацію, гвинтокрили. Це вони роблять так постійно намагаючись шукати, звідки виходить і куди хто біжить. Ця спроба не була для них вдалою", - каже Федоров.

Як раніше повідомляло Суспільне, міністерство оборони Великої Британії підтвердило попередні оцінки ISW про те, що російські війська готуються до можливого майбутнього контрнаступу України в Запорізькій або Луганській областях.

Як зазначають аналітики, останніми тижнями російські війська розширили оборонні укріплення в Запорізькій області вздовж лінії Василівка-Оріхів і зберігають велике угруповання сил у цьому секторі, що свідчить про те, що російське командування стурбоване можливістю великого українського контрнаступу на півдні України.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок