Помер екснардеп БПП та депутат першого скликання Ради

Помер екснардеп БПП та депутат першого скликання Ради

Помер екснардеп БПП та депутат першого скликання Ради
.

У віці 67 років помер колишній народний депутат та заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Анатолій Матвієнко.

Про це повідомив депутат Микола Княжицький.

"Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно- демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього зажди була мрія об‘єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною", — написав він у Facebook.

Матвієнко був нардепом кількох скликань, у тому числі першого — у 1990 році він став депутатом Верховної Ради від Вінницької області.

У 1996 році Матвієнко був головою Вінницької ОДА.

У 1999 році він створив і певний час очолював Українську народну партію "Собор".

У 2005 році був прем'єром Криму.  

За час своєї політичної кар'єри входив до кількох партій, зокрема до "Блоку Юлії Тимошенко", блоку "Наша Україна — народна самооборона", а з 2014 по 2019 рік був народним депутатом від партії "Блок Петра Порошенка", зокрема заступником голови депутатскої фракції БПП у парламенті.

У партії "Європейська солідарність", яка раніше мала назву БПП, заявили, що Матвієнко "стояв біля витоків творення незалежної української політики, розбудовував сучасну демократичну Україну та пройшов шлях від механіка до народного депутата України, одного з лідерів демократичних політичних сил".

У "Євросолідарності" висловили співчуття через смерть колеги.

На початок