У Мукачівському психоневрологічному інтернаті 59 хворих на COVID-19

У Мукачівському психоневрологічному інтернаті 59 хворих на COVID-19

У Мукачівському психоневрологічному інтернаті 59 хворих на COVID-19
. Оригінальне

59 хворих на COVID-19 в Мукачівському психоневрологічному інтернаті станом на сьогодні. Про це повідомив виконувач обов`язків директора Мукачівської райлікарні Євген Мешко. За його словами, всі вони зараз знаходяться в інтернаті.

Нагадаємо, про те, що в цьому закладі можуть бути інфіковані коронавірусом, Євген Мешко повідомив 19 травня. Тоді почали перевірку на COVID-19 всіх працівників та пацієнтів – їх 230.

Територію Мукачівського психоневрологічного інтернату у захисних костюмах продезінфікували рятувальники ДСНС Закарпаття. Заклад зачинений.

В. о. директора Мукачівської райлікарні Євген Мешко каже, що за минулу добу в диспансері провели 120 ПЛР-тестів:

«Відповідно частина з них – з позитивним діагнозом, які відносяться до інтернатної установи. Загалом, в інтернаті дві людини – це медперсонал, інші – підопічні. Стан їх легкий або ж мають безсимптомний перебіг».

Директор психоневрологічного інтернату у Мукачеві Михайло Фолучко каже, що інтернат перейшов на вахтовий метод роботи.

«Підопічні почувають себе добре. Температури немає. Повністю закрита територія. Провели дезінфекцію території і приміщень».

В обласній прокуратурі через порушення санітарних правил відкрили кримінальне провадження, – повідомила речниця установи Марина Безега.

«Попередня правова кваліфікація в цьому кримінальному провадженні – за частиною 1-ю, статті 325 статті Кримінального кодексу України. Тобто, йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Зараз у рамках провадження триває подальше досудове розслідування».

За словами виконувача обов`язків директора Мукачівської райлікарні Євгена Мешка, впродовж кількох днів братимуть мазки для ПЛР-дослідження у інших працівників та пацієнтів Мукачівського психоневрологічного інтернату.

На початок