В ОП заяву Кремля про "перемирʼя" назвали "виключно пропагандистським жестом"

В ОП заяву Кремля про "перемирʼя" назвали "виключно пропагандистським жестом"

В ОП заяву Кремля про "перемирʼя" назвали "виключно пропагандистським жестом"
. Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк. Фото: Associated Press

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав заяву Кремля про "різдвяне перемир'я" виключно пропагандистським жестом. Про це повідомили Суспільному в ОП.

За словами Подоляка, Росія намагається хоча б на якийсь час знизити інтенсивність боїв та інтенсивність ударів по своїх логістичних центрах, щоб отримати час на проведення додаткової мобілізації, будівництво масштабних укріплень на захоплених територіях та перегрупування армії.

"Це не вдалося зробити тими чи іншими військовими способами. Тому в хід пішли стандартні інформаційні хитрощі. Крім того, Росія хоче показати нібито "гуманістичні підходи у війні" і спробувати переконати європейців, щоб вони почали тиснути на нас. Завдання одне: «негайний стіл переговорів, прийняття російського ультиматуму, нова лінія розділення». Ось цинічний зміст вказівки Путіна про «тимчасове припинення вогню». Банальний прийом", — сказав він.

За словами радника голови ОПУ, у заяві Кремля немає найменшого бажання припинити війну.

"Тим більше нагадаю, що тільки Росія атакує ракетами/дронами цивільні об'єкти, включно з місцями релігійних обрядів, і робить це саме у святкові різдвяні дні. Тому ще раз: не потрібно реагувати на свідомо маніпулятивні ініціативи керівництва РФ", — зазначив Подоляк.

На своїй сторінці у Twitter він написав, що Росія має залишити окуповані території і таким чином почнеться "тимчасове перемир'я".

"Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить Рф. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території… Друге. Рф має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я». Лицемірство залиште собі", — написав він.

Президент Росії Володимир Путін доручив російським військовим припинити ведення бойових дій на території України із 6 по 7 січня.

Читайте також

Ердоган запропонував Зеленському посередництво Анкари для встановлення миру між Україною та РФ

Сили оборони просунулися на Бахмутському напрямку, Україна планує наступ навесні. 316 день війни. Онлайн

На початок