Вчителька з Черкас проводить уроки медіаграмотності для школярів

Вчителька з Черкас проводить уроки медіаграмотності для школярів

Вчителька з Черкас проводить уроки медіаграмотності для школярів
. Суспільне Черкаси

Учителька англійської мови Черкаської загальноосвітньої черкаської школи №7 Леся Щербатюк розпочала заняття з медіаграмотності для учнів навчального закладу. Вона пройшла курс медіаграмотності у США. Про свій досвід педагогиня розповіла Суспільному.

За словами вчительки, вона стала переможницею навчальної програми "Фулбрайта" та пройшла навчальний курс в університеті "Вісконсін Медісон" у США. Там Леся Щербатюк разом зі 145 вчителями із 65 країн світу вивчала курс медіаграмотності, який викладала професорка Джесі Ніксон.

"Це дуже почесно бути стипендіатом програми «Фулбрайт» для стипендіатів всього світу, тому що це дуже потужна підтримка, чудовий досвід, можливість обмінятися досвідом, думками про освіту, навчання з колегами з усього світу. Це надзвичайний досвід", — прокоментувала освітянка.

Черкаська вчителька проводить уроки медіаграмотності для школярів
Учителька Леся Щербатюк на уроці медіаграмотності. Суспільне Черкаси

Леся Щербатюк ділилася своїм досвідом в США, а тепер розпочала уроки медіаграмотності в черкаській школі.

"Ми вважаємо, що Україна в чомусь відстає. Ми завжди намагаємося рівнятися: то як у Фінляндії змінюємо шкільну систему, то під Великобританію змінюємо. Я переконалася, що Україна має освіту на гідному рівні. Дуже багато з того, що нам розповідали, я знала до поїздки. Багато чим я мала поділитися: і комп'ютерні технології, і програми. Досвід, який я отримала в українській школі, був значним. Ми — на рівні", — пояснила вчителька.

Черкаська вчителька проводить уроки медіаграмотності для школярів
Одинадцятикласник Артур Горбенко. Суспільне Черкаси

Одинадцятикласнику Артурові Горбенку уроки до вподоби:

"Це вчителька, яка йде нам на поступки, яка удосконалюється. І після її візиту до Америки вона розпочала зовсім по-іншому використовувати нові прийоми".

Артур розповів: раніше вони займалися по книжці, а нині використовують новітні методи.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок