Кількість госпіталізованих зростає: ситуація із COVID-19 на Вінниччині

Кількість госпіталізованих зростає: ситуація із COVID-19 на Вінниччині

Кількість госпіталізованих зростає: ситуація із COVID-19 на Вінниччині
. Фото: Суспільне Вінниця

За даними обласного департаменту охорони здоров'я станом на 3 січня, на Вінниччині під COVID-19 розгорнули 910 ліжко-місць. 137 із них — уже зайняті. 831 пацієнт на амбулаторному лікуванні.

Зокрема, у центрі інфекційних хвороб для пацієнтів із коронавірусною інфекцією виділили сто ліжок. Наразі зайняті п'ятнадцять. Практично усі пацієнти потребують кисневої підтримки. Один чоловік у палаті інтенсивної терапії. Про це Суспільному розповіла лікарка-інфекціоністка Галина Мохній.

За її словами, кількість госпіталізованих із підозрами та підтвердженим Ковід-19 у порівняні з груднем зростає.

"Продовжується враження нирок під час Ковіду, запалення. Ми не знаємо, як він поведе себе далі. Але пацієнти важкі, із супутніми захворюваннями", говорить Галина Мохній.

ковідд
Фото: Суспільне Вінниця

За словами директора центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського, більшість пацієнтів, які до них поступають зараз хворіють на "Омікрон".

"На мою думку, ця небезпека, яка зараз у Китаї, може бути загрозливою. Зараз Коронавірус це штам омікрону. Але він може зараз мотивати знову, тому ми не знаємо, що чекати від зміненого вірусу, який може прийти із Китаю", каже Ігор Матковський.

ковідд
Фото: Суспільне Вінниця

Він зазначає, що нині у центрі інфекційних хвороб є три джерела кисню. Його підведено до усіх ліжок, ліками теж забезпечені у достатній кількості.

Читайте також

  • Підприємці з Вінниччини отримали фінансову допомогу
  • Дощі, а згодом і заморозки прийдуть на зміну сухій і теплій погоді на Вінниччині
На початок