Параметрична лавочка в Запоріжжі

Параметрична лавочка в Запоріжжі

Параметрична лавочка в Запоріжжі
.

Параметричну лавочку почали встановлювати сьогодні на площі Маяковського у Запоріжжі. Її вага - більше 400 кг, а загальна вартість – 33 тисячі гривень.

Незвичайну лавку почали розробляти в рамках проекту «Рarametric Сrowd». Віталій Ліліченко вирішив створити її у параметричному дизайні. Ідею використання такого стилю підгледів у Нідерландських дизайнерів. Це вже не перша лавочка, яку розробив та виготовив чоловік. Подібна є також біля площі Поляка. Окрім цього, зі своїми виробами він брав участь і у різноманітних фестивалях. Ідейний натхненник цього проекту - Євген Шевченко. Каже, хотіли створити щось яскраве. Кошти на виготовлення такої лавки перераховували всі охочі. Загалом будь-хто міг долучитися до процесу виготовлення та встановлення лавки.

"Мій колега, він якось їздив на захід в Роттердам і там побачив схожу ідею, власне ідея була схожа тим, що вона була про інвестована великою кількістю людей, і кожна людина, яка про інвестувала нанесла свій напис, тобто чи власне ім’я, чи там назву компанії, і ми вирішили щось подібне зробити, але у вигляді лавки. Тобто в нас на кожній секції є гравіювання, з якимось певним написом, який дорогий саме тій людині, яка про інвестувала" - розповів співавтор проєкту “Parametric Crowd” Віталій Ліліченко.

«Ми хотіли трохи розвеселити цей процес і в нас вийшло долучити досить багато людей, тобто я думаю, чесно кажучи ми ще не підбивали підсумки, але точно більше 50 людей, які зробили внески, дехто зробив просто більше мінімального – декілька внесків, і дуже багато людей долучаються, якби, в кого, наприклад, проблема з грошима, вони можуть долучитися ось так от фізично, нам допомагали і фарбувати і вкривати лаком, шліфувати» - каже учасник проєкту «Parametric Crowd» Євген Шевченко.

Чи до вподоби запоріжцям такі незвичайні лавочки, дізнавалися журналісти Суспільного:

«Звичайно схвалюю, я думаю, якби було більше лавок, більше і людей компаніями гуляли» - розповіла запоріжанка Оксана.

«В цьому житті повинно все бути яскравим, гарним, я позитивно ставлюся до таких ініціатив. В нас і так сіра буденність, а хтось душу в це вкладає, це ж добре» - каже запоріжанка Олена

На початок