Провели, як Героя: захисник із Черкащини загинув на Луганщині

Провели, як Героя: захисник із Черкащини загинув на Луганщині

Провели, як Героя: захисник із Черкащини загинув на Луганщині
. Колаж Суспільне Черкаси, фото Ватутінської міської ради

На Черкащині поховали військовослужбовця із Ватутінської територіальної громади Андрія Самойленка. Він загинув на війні з Росією, розповіла Суспільному повідомила речниця Територіального центру комплектування в Черкаській області Аліна Кривошея.

Жителі Ватутінської громади 4 січня провели захисника України як Героя. Поховали солдата в селі Козацьке, де проживають його батьки, розповіли в пресслужбі Ватутінської міської ради.

"Андрій народився в Росії. Згодом батьки переїхали в місто Ватутіне, де пройшли його шкільні роки, навчався в першій школі. Свого часу працював викладачем в Козацькому училищі, потім був далекобійником. У липні був мобілізований і пішов захищати країну від російської армії", — повідомили в пресслужбі.

Солдат Андрій Самойленко загинув 21 грудня 2022 року під час запеклого бою на Луганщині, розповіла речниця ТЦК Аліна Кривошея:

"Військовослужбовець був старшим оператором відділення протитанкового взводу окремої аеромобільної бригади".

Захисникові було 42 роки.

Що відомо

  • Після новорічного звернення президента Зеленського, російські військові атакували Україну безпілотниками іранського виробництва "Shahed-131/136".
  • 45 безпілотників знищила протиповітряна оборона. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил. Зазначається, що тринадцять дронів ППО знищила у 2022-му році, ще 32 — у 2023-му році.
  • На Черкащині в новорічну ніч, під час масованої атаки безпілотниками, спрацювали Сили протиповітряної оборони, повідомив Суспільному керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок