У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев

У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев

У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев
.

Близько двадцяти дерев у запорізькому парку Яланського вирубали цієї ночі. Про це кореспондентам Суспільного повідомили місцеві мешканці

Близько семи запоріжців зібралися сьогодні в парку Яланського у Запоріжжі. За їх словами, цієї ночі, тут, з боку трамвайної лінії, на перехресті вулиці Лермонтова та Незалежної України, невідомі особи вирубали близько двадцяти дерев. Їх місцеві мешканці садили власноруч разом з представниками однієї з громадських організацій Запоріжжя.

Михайло Рєпін, прессекретар громадської організації «Національні дружини - Запоріжжя»
Михайло Рєпін, прессекретар громадської організації «Національні дружини - Запоріжжя».

«У травні минулого року Національні дружини Запоріжжя і місцеві жителі, просто громадяни, які приєднувались, всі разом висаджували дерева на цій ділянці. Висадили близько тридцяти дерев. Минув рік і вночі якість лиходії їх спиляли. Найближчим часом я подамся до Вознесенівського райвідділку поліції з документами на ці дерева. І напишу заяву з приводу знищення майна», - розповів прессекретар громадської організації «Національні дружини - Запоріжжя» Михайло Рєпін.

«Дерева, які зараз пошкоджені, вони вчора були цілі. Бо ці дні представники громади присутні тут були. Багато на цій ділянці садили, а на тій ділянці там уже не так багато, садили Національні дружини. Там берези, ну, вони такі, похилені. Ліщина, одне дерево таке екзотичне, дуже корисне. Не знаю назву. Я там садила червоний клен», - наголошує запоріжанка Валена Зелена.

У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев
У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев.

До парку Яланського сьогодні виїхали і представники Нацполіції області. За словами дільничної Галини Зайченко, до Вознесенівського відділення поліції о 10:34 надійшло повідомлення про пошкодження дерев. Правоохоронці зафіксували цей факт та прийняли заяву. Рішення про відкриття кримінального провадження прийматиме начальник слідчого відділення Вознесенівського відділку поліції.

«Вже подана заява до Національної поліції від місцевих мешканців і також від громадської організації «Національні дружини». Тому, що саме ці дерева, вони були придбані коштом громадської організації «Національні дружини», тобто, є всі квитанції, завдана матеріальна шкода. І сьогодні вже заява зареєстрована. І будемо добиватися відкриття кримінального провадження по цьому факту», - зазначив правозахисник Денис Тарасов.

У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев
У запорізькому парку Яланського вирубали 20 дерев.

Прокоментував ситуацію і начальник Інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

«Якщо там будуть продовжувати вирубати, ми зможемо виїхати і по факту скласти протокол про адміністративне правопорушення. А якщо там вночі це зробили і немає факту, тобто, хто це робив, то це унеможливлює будь-які дії наші. По притягненню до відповідальності. Зафіксуємо, так, а притягнути до відповідальності нікого не зможемо, якщо там нікого немає на місці», - розповів Лисенко.

За словами Віталія Лисенка, за такі дії загрожує штраф у розмірі від 340 (трьохсот сорока) до 1700 гривень. Орендує цю ділянку ТОВ «Ленд - Девелопмент», - повідомив чиновник. Кореспонденти Суспільного телефонували до компанії, та керівництва на місці не було.

Вже близько двох років тривають судові процеси щодо ситуації у парку Яланського. 30 березня цього року Верховний суд України ухвалив рішення про скасування попередніх рішень Запорізького окружного адміністративного суду та постанови Третього апеляційного суду щодо дозволу на проведення підготовчих робіт у парку Яланського. Справу передали до Запорізького окружного адміністративного суду. Засідання призначено на 4 червня.

На початок