Від початку осені ППО Україна знищила 420 російських ракет та дронів — Ігнат

Від початку осені ППО Україна знищила 420 російських ракет та дронів — Ігнат

Від початку осені ППО Україна знищила 420 російських ракет та дронів — Ігнат
. Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат. Фото: Суспільне

Починаючи з вересня українська протиповітряна оборона знищила понад 420 російських ракет та 430 дронів-камікадзе.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зокрема, він нагадав, що 11 вересня російські війська атакували Харківську ТЕЦ.

"Тоді росіяни почали нападати на нашу критичну інфраструктуру. З цього часу приблизно вже понад 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала, звісно, більша кількість", — зазначив посадовець.

За його словами, Росія витратила вже значну кількість своїх ракет, однак все ще зберігає здатність завдавати ударів по Україні та має достатню кількість носіїв ракетної зброї, в тому числі літаків.

"Багато ракет використано. Носії є. Але не факт, що є ракети в них в достатній кількості", — зазначив Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що після останніх вибухів на аеродромі Енгельс РФ розосередила свою бойову авіацію по різних летовищах.

"Певним чином вони (вибухи — ред.) можуть впливати на такі речі як підготовка, перельоти. Не кожен аеродром може приймати цю техніку. Але говорити про те, що для авіації немає жодної проблеми злетіти й за кілька годин вже бути в районі пусків, наприклад, в районі Каспію — дальність цих ракет, які запускають за допомогою стратегічної авіації, Х-555 і Х-101, до 5500 кілометрів. Тому питання тут не стоїть. Я думаю, що вони можуть це зробити з інших аеродромів", — зауважив він.

Що відомо про вибухи в Енгельсі

У ніч проти 26 грудня на стратегічному аеродромі в російському Енгельсі у Саратовській області прогриміли два вибухи. У місті оголошували повітряну тривогу, за попередніми даними загинули 3 людини, а Міноборони РФ заявило про "падіння українського безпілотника".

"За даними Міністерства оборони Росії, на підльоті до військового аеродрому в Енгельсі вночі 26 грудня системами ППО був збитий український безпілотник. На жаль, унаслідок падіння його уламків троє військовослужбовців дістали смертельні поранення. Висловлюю співчуття їхнім рідним і близьким", — написав у Telegram губернатор Саратовської області РФ Роман Бусаргін.

Як пише Telegram-канал Baza, площа пожежі після вибуху в Енгельсі становила 120 квадратних метрів. За попередніми даними, загинули 3 людини. Ще четверо було госпіталізовано.

Вибухи в Енгельсі стаються не вперше. Вранці 5 грудня повідомлялось про атаку безпілотника на авіабазу. Було пошкоджено два літаки, двоє військовослужбовців зазнали поранень.

Також уранці 5 грудня на аеродромі "Дягілєво" під Рязанню вибухнув бензовоз. Після вибуху почалася пожежа. За попередніми даними, є загиблі та поранені. Також отримав пошкодження один із літаків.

Читайте також

У ЗСУ прокоментували "хлопки" на аеродромах в Рязані та Енгельсі

РФ посилює захист інфраструктури після ударів по військових аеродромах — Пєсков

Україна атакувала аеродроми РФ за допомогою дронів, наведенням займався спецпідрозділ всередині Росії — NYT

На початок