В Україну повернули тіла 42 загиблих військових — Мінреінтеграції

В Україну повернули тіла 42 загиблих військових — Мінреінтеграції

В Україну повернули тіла 42 загиблих військових — Мінреінтеграції
. Український військовий, березень 2022-го, Київська область. Фото: Макс Левін

27 грудня відбулася чергова передача тіл — на підконтрольну Україні територію доставили 42 загиблих військовослужбовця, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Сьогодні відбулася чергова передача тіл – доставили 42 загиблих. Загалом Уповноваженому зі зниклих безвісти від моменту його призначення вдалося повернути додому тіла 869 захисників", — ідеться у повідомленні.

Читайте також: Алгоритм пошуку зниклих безвісти під час війни

Уповноважений зі питань зниклих безвісти Олег Котенко наголосив, що робота щодо обміну військових триває.

"Попри те, що процес перемовин складний та тривалий, намагаємося його пришвидшувати. Розуміємо кожну родину, яка чекає на повернення та вшанування оборонців. Повернемо усіх", — додав він.

Зазначається, що офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти спільно з силовими структурами продовжують повертати додому захисників України.

В Україні працює гаряча лінія з питань зниклих безвісти: 0 800 339 247. Також про зниклу людину можна повідомити особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. У вихідні надсилайте повідомлення у Viber та Telegram за номером: (095) 896-04-21.

Що відомо

  • 6 грудня у Мінреінтеграції повідомили, що відбулася чергова передача тіл полеглих українських військовослужбовців, в Україну повернули 49 загиблих.
  • 8 листопада також відбулася передача тіл військовослужбовців, які віддали свої життя за Україну. Вдалося повернути рідним тіла 38 захисників, повідомили в Мінреінтеграції.
  • 25 жовтня відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула ще 25 захисників.

Читайте також

Міноборони закликає не постити фото військових, які потрапили у полон чи зникли безвісти

Як родичам зниклих безвісти отримати пенсію по втраті годувальника

На початок