В харківському онкоцентрі тимчасово закрили для госпіталізації три відділення

В харківському онкоцентрі тимчасово закрили для госпіталізації три відділення

В харківському онкоцентрі тимчасово закрили для госпіталізації три відділення
.

Хворого, у якого перший ПЛР-тест підтвердив коронавірус, перевіряють на СOVID-19 повторно.

Про це Суспільному розповів директор онкоцентру Денис Скорий.

"Він має онкологічну хворобу і ускладнений перебіг цієї онкологічної хвороби. В розвитку його основного захворювання була пневмонія, яка згідно наказу МОЗ потребує тестування на СOVID-19... Йому був проведений імуноферментний аналіз, який був негативний. Та йому було проведено ПЛР-тестування, яке було позитивне", — розповів Скорий.

Інфекціоніст встановив, що у пацієнта бактеріальна пневмонія. ПЛР-тест міг бути помилковим, каже Скорий, тому у Харкові проводять повторний аналіз.

"Сьогодні або завтра ми вже отримаємо результат... Це лабораторії, які сертифіковані для проведення цього тестування", — сказав Скорий.

За його словами, у медзакладі посилили протиепідемічні заходи. Три відділення тимчасово закриті для госпіталізації.

"На сьогодні ми проводимо лікування як пацієнту з COVID-19. Госпіталізації до цього відділення та до прилеглих відділень не проводяться. І маршрутизація пацієнтів, які потребують спеціалізованого лікування, проводиться до інших відділень", — сказав він.

Що відомо

  • 18 травня у Харківській ОДА підтвердили, що в одного пацієнта онкоцентру у Харкові ПЛР-тест показав позитивний результат на коронавірус. "Пацієнт з онкологією шлунку місяць знаходиться в онкоцентрі — не полишав цю установу", — повідомила речниця Харківської ОДА Ксенія Ярікова із посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я Вадима Іваннікова.

Автор: Світлана Стеценко

На початок