Чи стане деокупація Мелітополя наступним етапом звільнення півдня — прогнози експертів

Чи стане деокупація Мелітополя наступним етапом звільнення півдня — прогнози експертів

Чи стане деокупація Мелітополя наступним етапом звільнення півдня — прогнози експертів
. Зображення з Facebook: Ivan Fedorov

Мелітополь може стати наступним фронтом російсько-української війни, а також важливим етапом деокупації півдня України. Про це пише американське видання The New York Times. За інформацією американської газети, українські військові посилюють ізоляцію та намагаються ослабити окупантів у тимчасово захопленому місті.

Думку західних журналістів частково не поділяє український військовий журналіст Богдан Мірошников. По це він повідомив у коментарі Суспільному:

"Причини важливості Мелітополя викладені та описані вірно, але я не вважаю, що там буде найближчий фронт та якась операція, тому що в Мелітополі та у ще кількох навколишніх містах зосереджено десь близько 30 тисяч рашистів, тобто це буде самогубством якщо ми вирішимо наступати, в першу чергу саме туди, тому спочатку потрібно протиснути фронт дещо східніше, вважаю що це буде південь Донецької області", – каже він.

За словами Богдана Мірошникова після успішної операції на Донецькому напрямку можлива деокупація населених пунктів Запорізької області:

"Потім вже можна потроху протискати Запорізьку область, там місто Пологи, Василівка та все що далі у бік Енергодара і взагалі після того можна активно рухатись у бік Мелітополя, тому що буде знята флангова загроза, якщо будуть виконані дії зі звільненням Поліг та все, що на південь від них", – каже Богдан Мірошников.

Інформацію про буцімто виведення російських військ з Мелітополя в ході телемарафону прокоментував міський голова Іван Федоров. За його словами, такої тенденції немає:

"Перш за все, рашисти роблять "релокацію" своїх військ, переїжджають з узбережжя лиману, до узбережжя азовського, переїжджають з одного населеного пункту до іншого, але ж точно вони не виїжджають повністю з тимчасово окупованої території Запорізької області, або ще звідкись. Навпаки, за останні дні ми бачимо збільшення на території міста Мелітополь "кадирівців", і збільшення "мобіків", які приїхали на територію тимчасово окупованого Мелітополя", – каже він.

Водночас Федоров зазначає, що Збройні сили України роблять все можливе, для підготовки деокупації міста:

"Трохи більше ніж тиждень тому було зруйновано один з мостів в місті Мелітополь. Цей міст мав стратегічне значення, тому що цей міст — це один з максимум п'яти мостів, які забезпечують сухопутний коридор з Кримом. І його вже немає. Сьогодні вночі, були радісні новини, про те, що на перешийку Чонгарському було знищено колону російських військових. Тож ми чітко розуміємо, що скоро і Чонгар буде відрізано. А якщо ми подивимося на історію Херсону, то саме такі методи змусили рашистів бігти, коли в них мости були зруйновані та логістика поломана. Тож ми чекаємо, що це відбудеться", – каже міський голова тимчасово окупованого міста.

Читайте також

Пологи, Василівка і Кам’янка-Дніпровська. Окупанти зазнали чергових втрат на Запоріжжі

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок