17 захворіли, 7 одужали: дані за добу про COVID-19 на Волині

17 захворіли, 7 одужали: дані за добу про COVID-19 на Волині

17 захворіли, 7 одужали: дані за добу про COVID-19 на Волині
. UA.Волинь

Станом на 10:00 год. 16 травня на Волині зареєстровано 599 випадків COVID-19, які підтверджені лабораторно методом ПЛР, - розповіла директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко. Каже: 17 випадків виявлено за останню добу, чотири у Володимир-Волинському районі, по три у Камінь-Каширському та Любомльському районах, два у м. Нововолинськ, по одному випадку в Ківерцівському, Луцькому, Маневицькому, Ковельському районах та Луцьку, семеро волинян одужали.

Нагадаємо, за попередню добу в області зафіксували 47 нових випадків коронавірусу, це найбільша кількість за весь період карантину. Зі слів Наталії Янко, в тому числі 16 нових випадків в обласній психіатричній лікарні в селищі Олика, з яких 14 – у пацієнтів лікарні. Загалом там – 32 випадки захворювання. 12 – у медичного персоналу закладу.

Директорка Волинського лабораторного центру Наталія Янко: " Це – діючий спалах. Тобто, відібрали, подивились, в кого ще можна відібрати, котрі були під підозрою. Відібрали ще біоматеріал, привезли на дослідження, ми зробили і підтвердилось. Це може бути діючий, буває, що 300-400 контактних осіб, 1 особа може давати 700 і до 1000 контактних осіб по одному спалаху". З початку пандемії в області одужали 149 хворих з COVID- 19, 16 померли.

ЩО ВІДОМО:

- Перший випадок хвороби на Волині зафіксували 25 березня у селі Гірка Полонка Луцького району. Захворіла 7-річна дівчинка. Дитина вже одужала.

- Недужих на Волині лікують у КЗ"Волинська обласна інфекційна лікарня". Хворим у важкому стані надають допомогу у спеціально обладнаному відділенні обласної клінічної лікарні у селі Тарасове Луцького району.

- Як лікарні Волині готуються приймати хворих на коронавірус.

- Станом на 14 травня на Волині зафіксували 535 випадків інфікування коронавірусом.

На початок