Стало відомо, скільки хворих прийняла обласна інфекційна лікарня

Стало відомо, скільки хворих прийняла обласна інфекційна лікарня

Стало відомо, скільки хворих прийняла обласна інфекційна лікарня
.

Станом на 15 травня у Харківській інфекційній лікарні перебуває 210 хворих. 184 з них — із підтвердженим діагнозом СOVID-19.

Про це на засіданні профільної комісії облради повідомив директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

"На даний час у нас на лікуванні перебуває 210 хворих, із них із підтвердженим діагнозом — 184. Наш лікувальний заклад розрахований на приймання до 200 хворих, із тяжкою патологією", — сказав він.

За його словами, реанімаційне відділення зараз розраховане на 12 ліжок.

Доповідаючи членам комісії, Нартов сказав, що лікарня має 20 апаратів штучної вентиляції легенів, 15 кисневих концентраторів.

"Також наша лікарня забезпечена киснем, маємо 30 точок доступу до кисню — 12 у реанімації й додатково 18 у відділені. У нас зараз перебувають хворі із середньо тяжким і тяжким перебігом. Це хворі, частіше всього, вікової категорії старше 60 років, схильні до патологій", — сказав він.

За словами директора обласного Департаменту охорони здоров'я Вадима Іваннікова, усі померлі мали супутні патології.

"З 23 померлих від вірусної пневмонії СOVID-19 — 22 мали поєднані патології, вік старше 69 років. Є два випадки молодші, але один з них мав онкологію четвертого ступеня", — сказав Іванніков.

Що відомо

  • На ранок 14 травня до лікарні госпіталізували 201 пацієнта із підтвердженим діагнозом або з підозрою на СOVID-19, розповів Іванніков. Він також повідомив, що додатково в інфекційній лікарні розгорнуто 40 ліжок, а реанімацію можна розширити до 30 ліжок.
  • Для Харківської інфекційної лікарні сформували дві бригади медиків
  • На 15 травня коронавірус на Харківщині підтвердили у 757 осіб. З них 23 померло, 93 одужали.
  • На Харківщині визначені опорні лікарні для госпіталізації хворих на коронавірус: список. Діють гарячі лінії з питань коронавірусу: 712-45-00, 97-60-13.
На початок