В Україні запрацював новий алгоритм реєстрації авто

В Україні запрацював новий алгоритм реєстрації авто

В Україні запрацював новий алгоритм реєстрації авто
. Фото: Суспільне Рівне

З 14 грудня у сервісних центрах МВС діє новий алгоритм реєстрації/перереєстрації транспортних засобів. Тепер реєстрація авто проходитиме швидше.

Про це в етері Українського радіо розповіла начальниця управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерина Самітовська.

Вона зазначила, що сьогодні набули чинності дві постанови Кабінету міністрів України, які вносять зміни в процедуру надання послуг, пов’язаних із реєстрацією та перереєстрацією транспортних засобів в Україні. Ці зміни дозволять невдовзі отримувати послуги онлайн.

Чому змінилися правила

За словами Самітовської, МВС хоче спростити алгоритм отримання будь-яких державних послуг та скоротити час оформлення документів. Тому перереєстрація і реєстрація авто має проходити в один день.

"Раніше продавець і покупець зверталися до сервіс-центру МВС, і довго проходили різні сходинки, щоби зареєструвати або перереєструвати автомобіль. Тепер є можливість продавцю авто пройти спочатку експертне дослідження в будь-якому місті. Потім звернутися до будь-якого сервіс-центру МВС для реєстрації транспортного засобу, витративши до 30 хв. Цей експертний висновок чинний 10 днів", — сказала вона.

Пакет документів залишається без змін:

  • паспорт,
  • ідентифікаційний код,
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

В МВС зазначили, що спрощується алгоритм експертного дослідження тоді, коли авто нове, коли потрібна зміна анкетних даних власника. І при процедурі вибракування: коли авто не придатне до використання і його треба утилізувати.

"Експертні служби МВС знаходяться біля кожного сервісного центру МВС. Тут діє електронна черга. Талончик можна взяти як на сайті, так і в терміналі приміщень сервісного центру МВС", — сказала Самітовська.

Такі зміни, за її словами, дозволять в майбутньому виокремити експертну оцінку і розробити такий функціонал, де реєстрація буде відбуватися онлайн.

Які нововведення діють під час воєнного стану

Під час воєнного стану у нас діє електронна черга на послуги. Також покращено отримання посвідчення водія: зокрема не потрібно надавати медичну довідку при заміні посвідчення водія.

"Зараз на деокупованій Херсонщині виїжджає мобільний сервісний центр. В Харкові відновлені всі сервісні центри. На Донеччині працюють два сервісні центри", — сказала Самітовська.

Читайте також

Сервісні центри МВС надаватимуть послуги громадянам без прив'язки до місця реєстрації

Відновлення послуг на деокупованих територіях: у МВС розповіли, які сервіси уже почали працювати

На початок