На Харківщині оштрафували шістьох людей, які рубали новорічні ялинки без дозволу

На Харківщині оштрафували шістьох людей, які рубали новорічні ялинки без дозволу

На Харківщині оштрафували шістьох людей, які рубали новорічні ялинки без дозволу
. Гутянський лісгосп на Харківщині. 10 грудня, 2022. Фото: Суспільне Харків

У Харківській області вже виявляють людей, які незаконно рубають ялинки до свят. Кожен з порушників має сплатити штраф до 1020 гривень та додатково мінімум 600 гривень шкоди.

Про це в ефірі Українське Радіо Харків розповів начальник відділу організації охорони й захисту лісу Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Желтоног.

"В лісових насадженнях області наразі працює 35 рейдових бригад. Вже провели 65 спільних рейдів. В цьому році оформили шість адмінматеріалів. На громадян накладається штраф у розмірі від 510 до 1020 гривень. Крім того, стягується ще шкода, яка становить мінімально 600 гривень та вилучається незаконно здобута новорічна ялинка", — розповів він.

Контроль за незаконною вирубкою цього року ускладнюється замінуванням території, каже Желтоног: з 301 тис. га потенційно заміновані 164 тис. га.

"Великих, на щастя, незаконних порубів у цьому році не виявлено, але це ми говоримо про ту територію, на якій повністю проводяться лісогосподарські заходи", — каже начальник відділу організації охорони й захисту лісу.

На Харківщині оштрафували шістьох порушників, які незаконно зрубали новорічні ялинки
Суспільне Харків

"Якщо заподіяна буде істотна шкода порушником, вона становить 24 810 гривень, то це вже буде кримінальна відповідальність відповідно до статті 246. Там може бути або штраф, або обмеження волі аж до 7 років", — розказав Сергій Желтоног.

Роботу змогли налагодити у Гутянському, Жовтневому, Зміївському лісгоспах, частково — в Ізюмському та Чугуєво-Бабчанському. На території Вовчанського та Куп'янського лісгоспів робота обмежена.

Що відомо

  • Цього року купити новорічну ялинку можна буде на складах трьох лісгоспів Харківської області: Гутянському, Зміївському та Чугуєво-Бабчанському. Ціни на ялинки у порівнянні з минулим роком не змінилися, розповів Суспільне Харків інженер лісового господарства Сергій Коршун.

Читайте також

У Харківському метро встановили новорічну ялинку

На початок