Новий випадок коронавірусу в Сумах пов'язаний із "Сам-маркетом" - епідеміолог

Новий випадок коронавірусу в Сумах пов'язаний із "Сам-маркетом" - епідеміолог

Новий випадок коронавірусу в Сумах пов'язаний із "Сам-маркетом" - епідеміолог
.

У Сумах 14 травня виявили коронавірус у чоловіка в Сумах. Він сам звернувся до лікаря, знаючи, що контактував із працівником "Сам-маркету". Про це повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Михайло Мацюк під час брифінгу в облдержадміністрації.

"Пили пиво разом", - сказав Михайло Мацюк, розповідаючи про цей випадок. За його словами, 37-річний чоловік почувається добре, хвороба протікає в легкій формі, він перебуває на самоізоляції вдома.

Натомість, термін карантину в магазині закінчився 11 травня. За інформацією Суспільного, він поки не відкритий. Михайло Мацюк повідомив, що рекомендацій продовжувати термін карантину не буде. "Десь із понеділка він вже запрацює", - сказав Михайло Мацюк.

Усього коронавірус виявили у дев'яти працівників "Сам-маркету" та у членів їх родин. Також виявили коронавірус у двох осіб, які не є членами родин працівників, але контактували з ними.

Директор супермаркету Анатолій Сидоренко телефоном розповів, що відчинити супермаркет планують 19 або 20 травня. Працюватимуть там ті робітники, у яких не підтвердили коронавірус, і які пройшли самоізоляцію. За його словами, на сьогодні їхню кількість не підраховували.

Усього в магазині працює 50 людей, сказав він. Також додав: у 9 працівників з COVID-19 на сьогодні немає симптомів і температури.

Що відомо:

  • Про виявлення коронавірусу у працівниці супермаркету повідомили 4 травня.
  • Директор супермаркету в Сумах підтвердив, що працівниця захворіла на COVID-19
  • Магазин зачинений до 11 травня, за рішенням міської комісії ТЕБ та НС.
  • На 8 травня епідеміологи зафіксували коронавірус у дев'яти працівників "Сам-маркету" у Сумах.
На початок