На Старокінному ринку в Одесі підприємці вимагали зниження оренди та скасування “карантинних” боргів

На Старокінному ринку в Одесі підприємці вимагали зниження оренди та скасування “карантинних” боргів

На Старокінному ринку в Одесі підприємці вимагали зниження оренди та скасування “карантинних” боргів
. 2gis.com

Одеські підприємці Старокінного ринку вийшли на акцію протесту. Вони вимагали зниження вартості оренди торгових майданчиків та зустрічі з адміністрацією ринку. Про це повідомив один з організаторів акції Іван Фунтовий у прямому ефірі на Facebook.

За його словами, люди зібралися через те, що керівництво ринку не виходило на зв’язок та не реагувало на звернення. Також організатори акції запевнили, що поки що не збираються переходити до фази “відкритого протистояння” та сподіваються вирішити конфлікт за допомогою діалогу.

Серед вимог підприємців – зниження вартості орендної плати на 70% та звільнення від сплати боргів за оренду майданчиків, які не використовувалися через карантинні обмеження. До того ж люди вимагають скасувати підвищення квітневої оренди на 20%. Крім того, присутні виступили за скасування плати за винос товару за межі торгових павільйонів та тарифу за водопровід, якого, за їхніми словами, взагалі немає.

“Ці проблеми об’єднали нас усіх. Адже на території ринку ми всі між собою конкуруємо. Але зараз ми зіткнулися з питаннями, які неможливо вирішити самостійно”, – запевнив Іван Фунтовий.

Під час акції підприємцям вдалося зустрітися з представниками власника ринку. За результатами діалогу адміністрація запропонувала протестувальникам свої умови.

Зокрема директор ТЦ “Старокінний ринок” Микита Агєєв зазначив, що власник підприємства погодився скасувати підвищення орендної плати. Також адміністрація ринку запропонувала зменшити на 70% вартість орендної плати за період карантину – з 16 березня до 11 травня.

Борги, які накопичилися у підприємців до та під час карантину, керівництво торгового майданчику погодилося розділити на п’ять місяців без нарахування додаткової комісії.

Також Агєєв запропонував звільнити підприємців від плати за винос товару на травень та червень. У подальшому, за його словами, адміністрація зробить знижку на цю послугу. Плату за воду скасовувати відмовились.

Наразі підприємці мають вирішити, чи задовольняють їх такі умови. Після цього з ними знову зустрінуться представники адміністрації Старокінного ринку.

Однак, як зазначив наприкінці акції Іван Фунтовий, підприємці навряд чи погодяться на такі умови. Адже однією з ключових вимог протестувальників було зменшення орендної плати. Фунтовий також наголосив, що це не остання зустріч підприємців з адміністрацією.

Що відомо

На початок