Боррель застеріг Туреччину від посилення економічних відносин з Росією

Боррель застеріг Туреччину від посилення економічних відносин з Росією

Боррель застеріг Туреччину від посилення економічних відносин з Росією
. Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель. Фото: Getty Images

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель заявив, що ЄС та Туреччина утворюють митний союз і забезпечують вільний рух товарів, у тому числі товарів "подвійного призначення", які можуть бути використані РФ у військових цілях.

Важливо, щоб Туреччина не пропонувала Росії ніяких обхідних шляхів, сказав Боррель в інтерв'ю Funke Mediengruppe. У цьому контексті він нагадав про статус Туреччини як країни-кандидата на вступ до ЄС.

"Очікується, що всі країни-кандидати, включаючи Туреччину, виконуватимуть рішення ЄС щодо обмежувальних заходів. Поглиблення двосторонніх економічних відносин між Туреччиною та Росією на тлі неприйнятної агресивної війни Росії проти України також є предметом серйозного занепокоєння", — зазначив Боррель.

Він також додав, що ЄС неодноразово наголошував на своїх занепокоєннях і буде порушувати це питання на всіх рівнях, запевнив речник зовнішньополітичного відомства.

Туреччина значно розширила свій експорт до Росії з початком війни в Україні і збільшила обсяг закупівель російської нафти. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент Росії Володимир Путін домовилися в серпні про більш тісну економічну співпрацю, після чого уряд США пригрозив Туреччині вторинними санкціями.

Читайте також

Півтора мільйона людей на Одещині без світла, Рада ЄС погодилася надати 18 мільярдів Україні. 291 день війни. Онлайн

На початок