У Білорусі збільшилася кількість російських мобілізованих — Генштаб

У Білорусі збільшилася кількість російських мобілізованих — Генштаб

У Білорусі збільшилася кількість російських мобілізованих — Генштаб
. Російські військові. Фото: АР

В окремих регіонах Росії триває мобілізація. У Білорусі збільшилася кількість російських мобілізованих військових, а також військкомати проводять перевірку облікових даних військовозобов’язаних.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку. На Лиманському та Авдіївському напрямках намагається покращити тактичне положення. На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони, обстрілює позиції наших військ та цивільні об’єкти. Обладнує оборонні рубежі та позиції", — йдеться у повідомленні.

Протягом доби російські військові завдали 4 ракетних та 9 авіаційних ударів. Зафіксовано і 25 ворожих обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ракетних ударів зазнали населені пункти Комишуваха, Григорівське та Юльївка Запорізької області.

На всій території України зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань росіян не виявлено. За даними Генштабу, у білоруських містах Мозир, Гомель та Могильов відзначено збільшення російських мобілізованих військових. У військкоматах Гомельської області тривають заходи з перевірки облікових даних військовозобов’язаних.

На Сіверському напрямку окремі підрозділи військ РФ перебувають у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Мінометного обстрілу зазнав населений пункт Ходине Сумської області.

На Слобожанському напрямку росіяни обстріляли з мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Чугунівка та Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська обстріляли з танків та артилерії різних типів райони населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне, Першотравневе Харківської області; Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни вдарили по районах населених пунктів Греківка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Торське і Григорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад двадцяти населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ обстріляли райони Авдіївки, Бердичів, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Золота Нива, Велика Новосілка та Новопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни відкривали вогонь по населених пунктах Червоне, Дорожнянка, Залізничне, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Червонодніпровка Запорізької області та Вищетарасівка на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку російські війська з артилерії обстріляли населені пункти Херсонської області, що поряд з лінією зіткнення. Знову артилерійських обстрілів зазнало місто Херсон та його околиці, постраждали мирні громадяни.

За даними Генштабу, російське військо продовжує втрачати солдатів. Протягом минулої доби до центральної міської лікарні міста Кадіївка Луганської області було доправлено до 50 поранених найманців зі складу приватної військової кампанії.

Разом з тим, в окремих регіонах РФ триває мобілізація, зокрема, військовозобов’язаним в Самарській області продовжують вручати повістки.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Нові безпілотники на озброєнні ЗСУ, США виділили допомогу на 275 млн доларів. 289 день війни. Онлайн

На початок