Уряд затвердив план територій Волині. До Луцька увійшли 10 громад

Уряд затвердив план територій Волині. До Луцька увійшли 10 громад

Уряд затвердив план територій Волині. До Луцька увійшли 10 громад
. UA.Волинь

Кабінет Міністрів України на засіданні 13 травня затвердив перспективні плани формування територій громад п'яти областей. На Волині , згідно з документом громади мають приєднатися до обласного центру та кількох міст області.

Так до Луцької громади мають увійти Боголюбська, Жидичинська, Заборольська, Іванчицівська, Княгининівська, Одерадівська, Озерцівська, Прилуцька, Рокинівська та Шепельська громади.

За коментарем Суспільне звернулося до керівниці Регіонального відділення Асоціації міст України. Маряна Конончук каже: "Є дуже багато образ стосовно того, чому в межі Луцька включено Жидичинську, Княгининівську. Це не є якась крапка на розвитку, це є подальша можливість розвитку цих ОТГ. Краще, коли вони будуть мешкати в межах великого міста, є потенційний розвиток і можливість залучити більше інвестицій на ці території."

До Ковеля увійдуть Білинська, Доротищенська, Зеленська, Ружинська і Тойкутська.

Нововолинська ОТГ розшириться на Благодатне, Грибовицьку та Грядівську сільради.

З Володимиром-Волинським об’єднаються Зарічанська та Ласківська сільські ради.

У Шацькому та Любешівському районах буде сформовано по одній ОТГ. Липинська Луцького району, відповідно до плану, має включити до себе Підгайцівську об’єднану територіальну громаду.

Боратинська ОТГ включатиме Баївську, Баківцівську, Промінську, Радомишльську, Лаврівську, Гіркополонківську, Ратнівську та Коршівську громади.

Крім того, до Торчинської ОТГ доєднається Смолигівська громада, До Олицької Цуманська.

Керівниця регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук: "Вдалося зберегти достатню кількість громад, які потенційно спроможні, але не показали свого глобального розвитку на сьогоднішній день, очікуємо, що вони це покажуть через 10 років, наприклад, Велимченська."

На сайті уряду йдеться про те, що затвердження перспективних планів сприятиме, зокрема, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів із розрахунку на одного мешканця громади приблизно удвічі. Це означає більші можливості для розвитку, відновлення інфраструктури, залучення інвестицій тощо.

На початок