Понад 60% російських ракет були випущені по цивільних об’єктах України — Зеленський

Понад 60% російських ракет були випущені по цивільних об’єктах України — Зеленський

Понад 60% російських ракет були випущені по цивільних об’єктах України — Зеленський
. Фото: Офіс президента України

Переважна більшість ракет, які випустили російські війська від початку агресії проти України, були спрямовані проти цивільних об’єктів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський 9 грудня під час виступу на міжнародній конференції "Права людини в темні часи", присвяченій 74-й річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини

"Злочини російської держави на території України і проти саме українців безпрецедентні з часів Другої світової війни. Українські міста та наші містечка, наші села, яка російська артилерія розбиває просто на каміння. Не одне, не два, а десятки таких зруйнованих міст і сіл. Авіаційний, ракетні терори, удари Російської Федерації, які так нагадують нацистські бомбардування Британії, Лондона. З усіх ракет, які були випущені російською армією від 24 лютого, 62% були направлені проти саме цивільних об’єктів, проти людей, проти людяності", — розповів гарант.

Президент нагадав й про російські фільтраційні табори, депортації, викрадення дітей та інші злочини РФ.

"Реальні, сучасні катівні та масові захоронення людей. Примусова депортація українців у Росію, більше двох мільйонів людей вивезено. Незаконне усиновлення у російських родинах наших українських діточок, які були фактично викрадені з України. Злочинна мобілізація громадян України на окупованій території, в окупаційну армію — все це реальні приклади. Мінний терор проти українців, постійні обстріли, постійні жертви в прикордонній зоні з Російською Федерацією та у прифронтових районах — це все такий страшний обсяг скоєних злочинів і зруйнованих доль, життів людей", — підкреслив Зеленський.

На його переконання, нині Україна захищає не лише свою землю, але й свободу інших народів, які могли б стати жертвою російської агресії.

"Рятуючи українців від Росії, ми даємо надію багатьом іншим людям, багатьом іншим спільнотам, іншим народам, які відчувають, що проти них могла би розпочатись така ж сама агресія. Працюючи для того, щоб притягти Російську Федерацію до справедливої відповідальності за агресію, за ці злочини, за воєнні злочини, за акти її геноцидної політики, ми створюємо механізми виконання норм міжнародного права, які реально служитимуть для превенції міжнародних злочинів і встановлення справедливості ще протягом, я впевнений, десятиліть після закінчення цієї війни. Після нашої з вами перемоги", — наголосив президент.

Читайте також

Нові безпілотники на озброєнні ЗСУ, СБУ продовжує "безпекові заходи" на об’єктах УПЦ МП. 289 день війни. Онлайн

На початок