Росіяни відвели авіацію з аеродромів Запорізької області — військовий експерт

Росіяни відвели авіацію з аеродромів Запорізької області — військовий експерт

Росіяни відвели авіацію з аеродромів Запорізької області — військовий експерт
. Збитий в Україні російський гвинтокрил Ка-52. Фото: mil.in.ua

На аеродромах у Запорізькій області російська авіація не базується. Після звільнення Херсона окупанти відвели всю свою авіацію до Криму.

Про це Суспільному розповів військовий оглядач Михайло Жирохов.

За його словами, після звільнення Херсону росіяни відвели всю авіацію до тимчасово окупованого Криму. Найближчий аеродром, з якого вони літають — Джанкой.

"Джанкой — вертольоти. Саки — літають літаки. Тому що після Херсона всі ці аеродроми знаходяться в зоні ураження HIMARS. Ні у Мелітополі, ні на закинутому аеродромі в Бердянську ніякої російської авіації немає. Вони використовують їх, як Чорнобаївку для базування".

Експерт каже, що російські літаки, які бомблять Запорізьку область, долітають на максимальній дальності, із підвісними баками. А гвинтокрили можуть базуватися будь-де, адже залежать лише від заправки пальним та оснащення боєприпасами. Вони можуть знаходитися за Мелітополем, або Бердянськом.

"Я думаю, що вони використовують їх як транзити. Тобто ті вертольоти, які забирають поранених з фронту, або ще щось. Таке може бути. Але це ні ескадрилья, ні полк. Це можуть бути поодинокі гелікоптери Для них не потрібно ніякої інфраструктури. З літаками там зовсім інше", — каже експерт.

Читайте також

Окупанти перекидають техніку та озброєння з Маріуполя до Запорізької області

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок